World Press Photo 2020 in De Nieuwe Kerk

World Press Photo 2020 in De Nieuwe Kerk
Op 1 juni is De Nieuwe Kerk Amsterdam heropend met World Press Photo 2020. De expositie is aangepast om aan een uitgebreide lijst coronamaatregelen te kunnen voldoen zodat bezoekers een rustige, veilige 1-op-1 ervaring met de winnende foto’s beleven.

Zo kunnen bezoekers door middel van een speciale eenrichtings looproute, gemarkeerde kijkvakken en een ‘passeerstraat’ optimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar. Om zo min mogelijk contact met medewerkers te hebben, en het bezoek goed te kunnen reguleren, zijn tickets uitsluitend online in timeslots verkrijgbaar. Verder is de audiotour beschikbaar via een speciale app en er komen diverse zuilen met desinfectiemiddelen. Op de website is een volledige lijst met maatregelen. Tot 29 november is het publiek welkom in deze bijzondere 1,5 meter-tentoonstelling met ruim 150 bekroonde beelden uit de internationale persfotografiewedstrijd.

World Press Photo 2020 in De Nieuwe Kerk
Foto: Yasuyoshi Chiba (AFP)

Straight Voice

Het is de première van de jaarlijkse tentoonstelling van de internationale p ersfotografiewedstrijd, die hierna op wereldtour gaat. De World Press Photo of the Year is Straight Voice van de fotograaf Yasuyoshi Chiba. De winnende foto toont een jonge man, verlicht door mobiele telefoons, die protestgedichten voordraagt. Omringende demonstranten declameren slogans die oproepen tot een burgerregering tijdens een black-out in Khartoum (Soedan) op 19 juni 2019. Deze en ruim 150 andere bekroonde beelden van 44 fotografen uit 24 landen zijn in De Nieuwe Kerk te zien. www.nieuwekerk.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht