Flash news

Ierland: Decriminalisering wiet kan, maar geen Amsterdamse toestanden

In Ierland is onlangs een nieuwe regering aangetreden. Minister van Gezondheid Stephen Donnely kon meteen een binnenbrandje blussen, omdat hij in 2017 had toegegeven ooit cannabis te hebben gerookt. Niet alleen dat, hij had ook wel eens een striptent bezocht. Sportief genoeg bleef hij bij zijn eerdere uitspraken. Hij gaf zelfs toe meerdere soorten drugs te hebben gebruikt, maar weigerde wel aan te geven welke dat dan waren. Decriminalisering van wiet in Ierland is iets waar hij zich graag voor wil inzetten: “Als volwassenen een kleine hoeveelheid willen kweken en dat willen oproken, zonder dat er negatieve gevolgen voor andere mensen zijn, dan zou dat moeten kunnen. Maar dat moet zorgvuldig gebeuren. We willen geen Amsterdamse toestanden, dergelijk drugstoerisme willen we hier niet.”

decriminalisering-wiet
jules-stobs

Jules Stobs (Dagga Couple) vermoord tijdens roofoverval

Jules Stobbs, de helft van het Zuid-Afrikaanse Dagga Couple dat zich al lange tijd voor de legalisering van cannabis inzet, is begin juli in koelen bloede vermoord in de buurt van Johannesburg. Zijn vrouw Myrtle: ‘In de vroege ochtenduren van 3 juli vond een roofoverval plaats op ons huis. De overvallers kwamen onze slaapkamer binnen en schoten Jules dood. Daarna verlieten ze het huis met onze telefoons en laptops.” De internationale cannabiswereld reageerde geschokt. Het echtpaar uit Zuid-Afrika zette zich overal ter wereld in voor de legalisering van cannabis. In 2018 stonden ze nog op het podium van Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam. Hun kruistocht voor legale wiet begon in 2010 na een inval in hun woning wegens het bezit van cannabis. Ze protesteerden tot aan de Hoge Raad en dat resulteerde in de decriminalisering van cannabis in Zuid-Afrika.

Limburgse boeren zetten opnieuw wietdrones in

Limburgse boeren, verenigd in de LLBT, gaan opnieuw drones inzetten om wietplanten in maïsvelden op te sporen. Volgens de LLBT is het een hardnekkig probleem dat om voordurende bestrijding vraagt. In eerdere jaren zette de politie nog fors in op controle. In 2004 werd voor het eerst een helikopter ingezet. In de loop der jaren zouden deze controles vanuit de lucht volgens de politie tot de ontmanteling van 42.000 wietplanten hebben geleid. In 2017 stopte de politie met de inzet van een helikopter omdat er steeds minder planten werden gevonden. Maar volgens de LLBT speelt het probleem nog steeds. Vandaar dat men nu zelf met de drones aan de slag gaat.

wietdrones

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht