Babylon Berlin

Babylon Berlin COVER

Web van intriges in de Weimar Republiek

Babylon Berlin is een internationaal veelbekroonde en geprezen topserie van Tom Tykwer, Henk Handloegten en Achim von Borries, vrij naar de bestsellers van Volker Kutscher. Seizoen 1 en 2 zijn nu op DVD verschenen en op lumiereseries.com te zien.
Babylon Berlin

Berlijn in de roerige jaren twintig. De Weimar Republiek. Een metropool voor mensen met talent en ambitie, en voor gelukszoekers. Het Babylon van de twintigste eeuw. Maar onder de oppervlakte van glitter & glamour vecht de verarmde bevolking voor een beter leven. Het is een tijd van georganiseerde misdaad en politiek extremisme. De oude militaire elite is nog niet verdwenen, terwijl een nog vreselijker monster op de loer licht.

Babylon Berlin
Babylon Berlin

Zedenpolitie

Gereon Rath, een oorlogsveteraan en Keulse politierechercheur, is nieuw bij de zedenpolitie in het Rode Fort, het monumentale hoofdkwartier van de Berlijnse politie. Een ogenschijnlijke beheerste en serieuze man, maar hij draagt een zware last met zich mee. Hoofd van de afdeling is Bruno Walter, een loyale en zorgzame collega met een verborgen agenda die een serieuze bedreiging vormt. Klem tussen deze twee mannen zit Charlotte Ritter, een slimme jonge vrouw die zich probeert te ontworstelen uit haar arme familie en een dubbelleven leidt. En dan is daar nog Kandinsky, een Russische revolutionair. Hij is betrokken bij de komst van een geheimzinnige vrachttrein uit de jonge Sovjet-Unie. Diverse partijen tonen belangstelling. Voor sommigen is de lading van die trein de sleutel voor politieke macht, voor anderen belooft hij een leven in vrijheid en rijkdom. Maar op de eerste plaats blijkt de trein een dodelijke val voor iedereen die in zijn buurt komt.

Babylon Berlin

Hoge waardering

Babylon Berlin is wereldwijd geprezen en won talloze prijzen. Inmiddels is een derde seizoen al afgerond. De makers houden de inhoud natuurlijk angstvallig geheim, maar duidelijk is wel dat er niet aan de succesvolle formule is gesleuteld. Achim von Borries: “Het verhaal van seizoen drie gaat verder waar seizoen twee is geëindigd. Het is handig dat kijkers de personages nu kennen. Daardoor kunnen we sneller het echte verhaal vertellen. Of er een einde in zicht is? Tsja, dat is pas wanneer Hitler aan de macht komt, zou je logischerwijze denken. Dus we kunnen nog even vooruit.”

www.lumiereseries.com

Babylon Berlin
Redactie Highlife

Redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht