Nieuwe VOC website en terugkeer in het Cannabis College

LOGBOEK VOC
Het was een buitengewone VOC vergadering, op 18 februari in het Cannabis College in Amsterdam. Niet alleen omdat de vernieuwde VOC website werd gepresenteerd en Bart Hissink vertelde over zijn ontmoeting met Johan van Laarhoven in Vught, maar ook omdat VOC erevoorzitter Henk Poncin aanwezig was.
Logboek VOC
Tijdens de vergadering, rechts Bart Hissink.

Het Cannabis College speelt een sleutelrol in de geschiedenis van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod en dat geldt ook voor de oprichter van dit gratis informatiecentrum over cannabis, Henk Poncin. Het VOC is voortgekomen uit het eerste Cannabis Tribunaal in Den Haag. Dit tweedaagse evenement werd in december 2008 georganiseerd om het tienjarig bestaan van het Cannabis College te vieren.  Een aantal deelnemers en bezoekers van dat eerste Cannabis Tribunaal besloot samen te gaan werken om legalisering van cannabis in Nederland op de agenda te zetten en te houden. Zo werd het VOC geboren, met Henk Poncin als logische eerste voorzitter. In de beginjaren vond de maandelijkse VOC vergadering meestal plaats in het Cannabis College. Nog steeds is het een tweede huiskamer voor VOC’ers en een dependance van het VOC kantoortje in Eindhoven.

Henk Poncin

Destijds woonde Henk Poncin nog naast het College en was bij elke vergadering van de partij. Na zijn onfortuinlijke fietsongeluk in 2014 nam Derrick Bergman het stokje over en werd Henk erevoorzitter. Joep Oomen leidde elke VOC vergadering tot zijn plotselinge overlijden in 2016. Sindsdien is Doede de Jong vergadervoorzitter. Doede’s ervaring als Pencak Silat trainer komt goed van pas bij in goede banen leiden van de VOC vergaderingen.  Henk Poncin is vanwege zijn broze gezondheid en hoge leeftijd afgehaakt, maar toen hij hoorde dat het VOC weer eens in ‘zijn’ Cannabis College vergaderde, wilde hij er per se bij zijn. Hij schoof aan als eregast, naast zijn jeugdvriend mr John Roozen, het geheime wapen van de VOC lobbywerkgroep. Alleen al door de hoge opkomst en de frisse nieuwe inrichting van het Cannabis College kon Henk met eigen ogen zien dat nieuwe generaties zich inzetten voor zijn missie om cannabis te bevrijden en mensen te informeren over de plant.

Logboek VOC
Doede toont Linda, naast hem Henk Poncin.

Bart Hissink

Toen Bart Hissink vertelde over zijn recente ontmoeting met Johan van Laarhoven in de gevangenis in Vught, kon je een speld horen vallen. Bart heeft zich als geen ander voor Johan ingezet en correspondeerde jarenlang met hem. Hij las voor uit een brief van Johan over zijn eerste ervaringen op Nederlandse bodem. De frustratie over de situatie van zijn vrouw Tukta, die in de Thaise gevangenis is achtergebleven, is begrijpelijkerwijs enorm. Johan heeft ‘diep respect’ voor justitieminister Ferd Grapperhaus, vertelde hij aan Bart.  VOC secretaris en social media wizard Mauro Picavet presenteerde de volledig vernieuwde VOC website, die nu responsive is en dus uitstekend leesbaar met een smartphone. Er was veel positief legaliseringsnieuws, uit Kroatië, Nepal, Zwitsersland, Frankrijk zelfs. Doede liet een recent nummer van het tijdschrift LINDA zien, met een grote reportage en fraaie foto’s over cannabis in Nederland. En er was buitenwiet, fijne hasj en een Beierse strain hunter met zaden uit Vietnam, Hawaï, Nepal, India… Een geweldige middag kortom. Wie zei er dat vergaderen saai was?

Cannabis College

Oudezijds Achterburgwal 124, Amsterdam

Dagelijks open van 11.00 tot 19.00 uur, gratis toegang

Website: https://cannabiscollege.com/

OVER HET VOC
Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) is een onafhankelijke, niet-commerciële stichting, die zich sinds 2009 inzet voor fatsoenlijk cannabisbeleid, inclusief het recht op thuisteelt.

MEER INFORMATIE
www.voc-nederland.org
Twitter: @vocnederland

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht