Flash news
Bericht laatst bijgewerkt op
Coronacrisis-zorgt-voor-uitstel-legale-wiet-New-York

Coronacrisis zorgt voor uitstel legale wiet New York

Het is een topprioriteit, verklaarde de gouverneur van New York Andrew Cuomo vorig jaar. De legalisering van recreatieve cannabis stond hoog op zijn agenda: 2020 zou het jaar worden dat New Yorkers eindelijk legaal konden gaan blowen. Want wat aan de Westkust al lang de normaalste zaak van de wereld is, daar ziet het er aan de Oostkust anders uit. Cuomo liet onlangs echter weten dat hij zich niet aan zijn belofte kan houden. De coronacrisis gooide roet in het eten. Cuomo antwoordde “Too much to deal with, too little time,” toen een journalist onlangs vroeg naar de startdatum van legale wiet in New York. Andere staten als Vermont, New Hampshire en Connecticut hebben hun wietplannen ook op een laag pitje gezet.

nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland stemt 19 september over legale wiet

Tijdens de verkiezingen op 19 september kunnen Nieuw-Zeelanders voor of tegen legale cannabis stemmen. In het wietreferendum staat dat iedereen vanaf 20 jaar maximaal tot 14 gram cannabis mag kopen. Let op, er is een maximum van 15% THC voorgesteld. Wiet mag niet in het openbaar gebruikt worden, dat moet in eigen huis. Edibles zijn (nog) niet toegestaan. Mensen mogen zelf twee planten kweken, met een maximum van vier per huishouden. Of het voorstel het gaat halen is nog maar de vraag. Bij een onderzoek in februari gaf 51% aan tegen te stemmen, 39% zou voor stemmen en 10% wist het nog niet. Vooralsnog gaan de verkiezingen ondanks de coronacrisis gewoon door, aldus Minister-President Jacinda Ardern (Labour Party), die het land leidt.

Flash-News-plan-voor-legale-wiet-in-mexico-pas-in-december-in-behandeling

Plan voor legale wiet in Mexico pas in december in behandeling

‘Mexico wil haast maken met legale cannabis’, schreven wij vorig jaar rond deze tijd. Een speciale justitiecommissie beloofde toen namelijk dat men hard aan de slag wilde gaan om regels omtrent legale cannabis in wetsvoorstellen te gieten. Nadat de hoogste Mexicaanse rechters hadden beslist dat een verbod op cannabis ongrondwettelijk is, moest er voor oktober 2019 door de politieke beleidsmakers een wetsvoorstel liggen. Er lag al langere tijd een wetsvoorstel van Olga Sanches Cordero om elke Mexicaan vanaf 18 jaar het recht te geven om wiet te kweken, te bezitten en te consumeren. Het was de bedoeling om uiterlijk 30 april, na een eerder uitstel, de legalisering wettelijk af te ronden. Door de coronacrisis is dit, opnieuw, uitgesteld, nu tot 15 december. Volgens de laatste onderzoeken steunt 80% van de bevolking legale wiet.

Flash-News-universiteit-onderzoekt

Universiteit onderzoekt effect mediwiet bij corona

Kan cannabis helpen tegen corona? Onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Er zijn tegenstrijdige berichten. In de VS beweren sommige wetenschappers dat veel cannabis roken slecht is in verband met de longproblemen die het virus veroorzaakt. Onderzoekers van de Universiteit van Lethbridge in Canada denken daar anders over. Zij menen dat sommige cannabisextracten mensen kunnen wapenen tegen het virus. Igor Kovalchuk, die het onderzoek leidt, zegt in een Canadese krant dat sommige wietsamples de kans op corona met 73% kan verminderen. Zijn team heeft inmiddels 400 verschillende wietsoorten onderzocht waarvan ongeveer tien “veelbelovende resultaten” laat zien. Tegelijkertijd zegt hij dat het nog lang kan duren voor er meer duidelijkheid is en dat cannabis met een hoog CBD-gehalte het meest effectief lijkt.

Flash-News-Coffeeshop-the-bul-start

Coffeeshop the bull start high five voor de zorg

Een mooi initiatief van coffeeshop The Bull uit Vlaardingen. Zij begonnen een actie onder de naam ‘High Five Voor De Zorg’ en gaven duizend euro aan de Voedselbank in Vlaardingen. The Bull roept andere coffeeshops ook tot actie op: ‘Denk aan de zorgmedewerkers in heel Nederland. De verpleging ploetert zich een weg door de crisis. Het ambulancepersoneel staat onder druk. De voedselbanken vragen om hulp. Kies je doel en doneer! De personeelsvereniging van het plaatselijke ziekenhuis? De voedselbank om de hoek? Die ambulancemedewerkers in je stad? Vraag het bankrekeningnummer van het doel van je keuze en doneer. Wees creatief, maak er werk van en zoek een dankbaar doel voor je donatie. Meer info: www.highfivecoffeeshops.nl.

website-maakt-lijstje-wietlanden-met-vreemde-volgorde

Website maakt lijstje wietlanden met vreemde volgorde

De website theweedblog.com maakte onlangs een Top 100 van wiet-vriendelijke landen. Jullie zijn natuurlijk benieuwd waar Nederland staat, maar eerst de criteria. Ze keken naar allerlei data als gebruik, hoe legaal of illegaal (medi-) wiet is en ook werden de straffen voor het gebruik, bezit en teelt van cannabis opgenomen. Hun top tien en waar Nederland staat? Wij komen er af op plaats 6. Nummer 1 is voor Canada, daarna volgen Uruguay, Georgië, Zuid-Afrika, Guam en op de zesde plaats Nederland. Wat ons betreft is dit een absurde lijst die alleen maar meer vragen oproept. Immers; in grote delen van de VS kan je grotere hoeveelheden legale wiet kopen dan in elk ander land, plus ook meerdere planten kweken. Plus dat de legale wiet die in Uruguay wordt aangeboden niet altijd van de beste kwaliteit is. Etcetera, etcetera. Voor de liefhebber: www.theweedblog.com.

Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.