Flash news

Flash news

Legale wiet zorgt niet voor toenemend gebruik Canadese tieners

Het was een grote angst van veel tegenstanders van legale wiet in Canada. Door deze ‘drugs’ legaal te maken zou het gebruik enorm toenemen. Daar is geen sprake van. Stats Can meldt in hun jaarlijkse rapport zelfs dat het aantal minderjarigen (15 tot 17 jaar) dat blowt gedaald is van 19,8 procent in 2018 naar 10,4 procent in 2019. Alles wat legaal is, is nu eenmaal minder spannend voor tieners. Bij meerderjarigen is het blowen wel licht gestegen; van 15 tot bijna 17%. Maar dat kan komen omdat veel Canadezen het nu eens wilden proberen omdat het legaal is. Overigens is de alcoholconsumptie sinds de invoering van legale wiet wel gedaald. Er werd 3% minder bier gedronken dan in eerdere jaren. Kortom, alleen maar goede resultaten.

Canada
Luxemburg

Regels legale wiet Luxemburg duidelijker: 30 gram per maand

Het ministerie van Volksgezondheid in Luxemburg heeft een concept uitgewerkt voor de regulering van de teelt en verkoop van recreatieve cannabis in Luxemburg. Er zouden 14 verkooppunten in de mini-staat moeten komen, en er komen slechts twee teeltvergunningen. In het voorstel, dat nog niet door de regering is overgenomen, staan strikte voorschriften voor toekomstige producenten en consumenten. Blowers mogen maximaal 30 gram per maand kopen. Bovendien moet een cannabis consument minimaal zes maanden in Luxemburg geregistreerd staan. Dit om cannabis toerisme tegen te houden. Legale wiet zal verkocht worden in verpakkingen van drie, vijf of tien gram, die worden verzegeld met een kinderverzekering. Bovendien moet alle relevante informatie, zoals het THC- en CBD-gehalte, op de verpakking worden opgenomen.

Nepal wil ook legale wiet

De regerende Communistische Partij van Nepal stelt voor om wiet te legaliseren. Zesenveertig leden dienden het voorstel in het parlement in om de productie en het gebruik van marihuana te legaliseren, aldus Birod Khatiwada. Hij zei dat het bergachtige terrein van het Himalaya gebergte geschikt is voor het gewas en dat boeren de kans moeten krijgen om het te laten groeien om armoede te voorkomen. “Het legaliseren van marihuana zal de arme boeren helpen en omdat een deel van de westerse wereld cannabis al legaal geeft gemaakt, zouden wij moeten volgen.” Over het voorstel moet in het parlement nog worden gedebatteerd. Nepal was ooit beroemd om het gebruik van marihuana in de jaren 60 toen hippies hun weg naar
Nepal vonden. Nepal maakte het illegaal in 1976 met de Narcotic Drugs Control Act.

Nepal

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht