Nature Strikes Back!

Nature Strikes Back COVER
Van 16 tot en met 25 april presenteert het Imagine Film Festival in Eye Amsterdam diverse themaprogramma’s, waaronder Nature Strikes Back! Gemuteerde bijen, enorme vloedgolven, oneindige droogte, gierende meteorieten en Het Einde van De Wereld: al sinds King Kong (1933) wordt de mens in de genrecinema door de aarde gestraft voor haar uitbuiting. 

Hoe dik aangezet sommige eco-horror en cli-fi ook is, de realiteit begint de laatste tijd griezelig veel op fantastische fictie te lijken. Met een stijgende zeespiegel, eindeloze bosbranden, Aziatische tijgermuggen in de polder en het Coronavirus, lijken de films van vroeger ons te hebben willen waarschuwen voor wat eraan zat te komen. Imagine kijkt tijdens Nature Strikes Back! vanuit de verbeelding naar de maatschappij van nu en de toekomst. Als onderdeel hiervan presenteert Imagine een panel over de talloze manieren waarop sciencefiction en speculatieve fictie de gevolgen van de klimaatcrisis kunnen verbeelden: van de Apocalyps tot een nieuwe wereldorde, en van kleine, filosofische verhalen tot oplossingsgerichte hope punk. Futuristen, filmliefhebbers en sci-fi schrijvers buigen zich niet alleen over hoe de toekomst er volgens de fictie uit zal zien, maar juist ook hoe we zouden willen dat deze eruit gaat zien.

Nature Strikes Back!

Documentaires

Naast fantastische fictie presenteert Imagine dit jaar tevens een aantal bijzondere documentaires. ‘Wrinkles the Clown’ portretteert een horrorclown die je als ouder kunt inhuren om ongehoorzame kinderen in het gareel te houden, maar die door diezelfde kinderen als held en inspiratiebron wordt omarmd. Tot slot vertonen we een fascinerend en vertederend portret van de legendarische animator en special effects-tovenaar Phil Tippett. Van Jabba the Hutt tot de monsterlijke insecten in Starship Troopers: Tippett creëerde verschillende legendarische filmfiguren. Het volledige programma en de synopsissen van de films zijn te vinden op de website van Imagine Film Festival. www.imaginefilmfestival.nl

Nature Strikes Back!
Redactie Highlife

Redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht