Zwangere Guy

Zwangere Guy

“HET IS GEWOON ZO LEKKER!”

“Nederlanders zijn echt de topkwekers van de wereld”

Een guy die zwanger is – zover waren we toch nog niet? Maar in de vriendengroep van Zwangere Guy (spreek uit als gie) is zwanger net zoiets als cool. OK, ook weer opgelost, 
op naar zijn net op TopNotch verschenen tweede album Brutaal.

Als we bellen met Gorik van Oudheusden (Ukkel, 1988) is hij nog aan het slapen, maar al snel is de Belgische rapper er helemaal bij. Voor de high life – I love it! – mag je hem altijd wakker maken. En Highlife kent hij alleen van horen zeggen, nog niet lezen of zien, maar hij doet daar graag zijn verhaal.

Rauw

“Mensen wisten niet dat ik een tweede album zou uitbrengen, tot drie weken ervoor. Ik had het plan gesmeed om negen maanden na het eerste album met een tweede te komen, en wilde daarmee verrassen. Ik heb het donkerder gehouden, ik wou een stapje terug naar de rauwe kant van de hiphop, niet commercieel. Niet enkel boom bap, maar meer true hiphop. Op mijn vorige plaat had ik misschien iets teveel commerciële beats staan, een paar dan he. Maar ik ben heel tevreden over de reacties, zowel in Nederland als België is de plaat goed ontvangen.”

Brusselaar

“Ik denk dat muziek universeel is, en smaken verschillen. Ik probeer nooit een onderscheid te maken tussen Nederland en Vlamingen. Zelf ben ik geen Vlaming, maar een Belg, een Brusselaar. We zijn uit een ander soort hout gesneden dan de Vlamingen, misschien iets opener net zoals jullie Nederlanders, en directer, terwijl de Vlaming meer gesloten is. Iedereen gaat de muziek op zijn eigen manier interpreteren.”

Het bruist

“Wij zijn veel meer gewend, op 1.200.000 inwoners zijn er 182 nationaliteiten, we leven in een stad waar meerdere talen worden gesproken, ook al is Brussel tweetalig op papier. Hiphop blijft toch iets stedelijks, waarmee ik overigens niet wil zeggen dat wat niet uit de stad komt geen hiphop is. Brussel bruist de laatste jaren in de hiphopscène, als je kijkt naar een Damso, Hamza, Romeo Elvis,  en TiiwTiiw. Die laatste zingen in het Arabisch maar die zijn wereldbekend in de Arabische wereld. Daar ben ik niets bij.“

Zwangere Guy

Op het gemak

Zwangere Guy begon ooit in de hiphopgroep STIKSTOF. “We zijn net terug in de studio gekropen, in 2021 brengen we ons vierde album uit. We hebben een gemeenschappelijke tijdslijn uitgetekend, we zijn nog steeds beste vrienden. Ik dropte solo twee albums in een jaar, en nu zitten we volledig terug in de STIKSTOF vibe. Binnenkort gaan we twee weken naar Marrakech, Marokko waar we een huis met een studio hebben gehuurd. Even lekker op het gemak goeie lekkere Ketama roken en op het gemakske de studio inspringen.”

Zo dom

Over Ketama gesproken, hoe is het met het blowen? “Ik ben nu een beetje minder aan het smoken, maar ik ga altijd willen roken. Ik hou van lekkere hasj, lekkere wiet, het komt altijd wel terug op de muziek bij mij. Het is gewoon zo lekker!” Alleen de situatie rondom blowen is in België nog niet ideaal. “Belgen zijn zo dom man. Laat ons dan vooral de politiek erbij halen. Het beleid trekt op niets. Je mag drie gram op zak hebben, je mag het niet verkopen, je mag het niet kopen, dus ja.”

Legalisering

“Je mag een plant thuis hebben, dat is al wel iets, maar in Antwerpen mag het dan weer niet, omdat de rechtse partij die daar aan de macht is een nulbeleid voorstaat. Terwijl er een fucking cokeoorlog in hun stad wordt gevoerd, waarbij wekelijks granaten worden gesmeten. Gelijk Amsterdamse praktijken waarbij mensen onthoofd worden en shit. Ik zou echt gaan voor de legalisering van wiet en hasj, laat mensen op een eerlijke manier naar de coffeeshop gaan om een grammetje te halen en daar te kunnen smoken. Zo gaan we er ook meer jobs bij hebben. En dat jongeren ook minder snel iets gaan hebben van oh let’s smoke a joint.”

Eerlijke verdeling

“Want ik ben begonnen met roken omdat het niet mocht, echt waar. Achter de schermen, achter de rug van mijn ouders, ah dat mag niet, stoerdoenerij. Ik ben er verslaafd aan geworden. We moesten het altijd op straat kopen. Dus ik geloof in een eerlijke verdeling. Nu kan je overal CBD kopen, ik vind CBD zeker niet slecht maar soms wil je wel lekker high geraken.”

Zwangere Guy

Belgowiet

“Je kent het wel, als je connecties hebt, dan vind je het snel. In Brussel hebben we een grote Marokkaanse gemeenschap, waardoor we heel veel lekkere hasj kunnen vinden. Ik heb bijvoorbeeld de eerste twee jaar vanaf dat ik begon met blowen enkel hasj gerookt, ik kende nog geen wiet. Dat kwam pas toen ik vijftien was. Hasj was overal. Maar in Brussel vind je wel je ding, je hebt zo een paar plaatsen. Er is veel Belgowiet, in Belgisch Limburg wordt er veel wiet geteeld, en dat vindt z’n weg naar Brussel, het is een klein landje.”

Superirritant

“Vroeger gingen we lekker vijftig gram halen in Bergen op Zoom, en dat mocht dan niet meer want de Belgen gingen veel te veel naar daar, wat superirritant werd voor de lokale bevolking. Als je elke dag 100 tot 200 Belgische wagens hebt die echt puur alleen voor de wiet komen dan kan ik wel snappen dat de lokale bewoners dat niet OK vinden. Daarom: ik geloof in legalisering.”

Natuurlijk spul

“Zo’n 10-12 jaar heb ik wiet en hasj verkocht. Ik had money nodig. Ik smookte veel, en zo kon ik het gratis roken. 100 gram werd 200 gram, dat werd een kilo, dan had ik een connectie ergens in het noorden van het land en dan verdeelden we dat, dat was handig. Lekkere wiet vinden is niet altijd evident he. Soms had je van die bespoten rommel, dus ik ging altijd op zoek naar natuurlijk spul, van mensen met passie. Het was duurder bij mij, maar mensen kwamen terug omdat het kwaliteit was.”

Passie

“Ik had altijd drie soorten: een hasj, twee wiet. Maar da’s lang geleden. De dag dat ik mijn allereerste fee heb verdiend met een dikke solo hiphopshow, heb ik gezegd OK nu stop ik, het is gedaan. Bam. Er is nieuwe money te verdienen, we stoppen ermee. Er kwamen altijd mensen over de vloer thuis, ik woonde samen met mijn vriendin toen, zij vond dat niet aangenaam. Ik heb gezegd fuck the money, we gaan voor de passie. En ik smookte veel minder op dat moment, dus ik had het niet echt nodig, ik moest niet meer gratis smoken. Het was echt een verslaving aan geld die de drijfveer was. Het is zo’n easy money.”

Zwangere Guy

Coffeeshops

“Ik houd van hasj, daar word ik high van, het hangt er vanaf welke, en ik rook liever haze als het wiet is, want ik heb graag dat ik kan blijven functioneren, maar dat ik wel lekker high ben. Het is alleen niet zo dat als iemand een joint aan het doorgeven is, dat ik ga vragen welke wietsoort het is. Het hangt af van de vibe. Onlangs waren we drie dagen in Nederland en dan is het zo aangenaam om een coffeeshop binnen te stappen. Jullie maken duidelijk wat het THC gehalte is, welke soorten er zijn. Meestal ken je de smaken ook al, dat vind ik top, dan koop ik een grammetje van elk om een beetje fijn te proeven, we doen een paar coffeeshops.”

Fijnproeven

“Ik ga eerlijk zijn: die shit zoals Kali wiet, dat is niks meer voor Guy. Dat is echt iets te straf geworden. De lichtere wietjes vind ik echt top. Nederlanders zijn echt de topkwekers van de wereld, misschien kunnen we de Amerikanen er ook wel bij gaan halen, zij zijn veel kruisingen aan het doen. Maar jullie hebben al jarenlang ervaring met het kruisen en telen van wiet, het is fijnproeven, net zoals bij wijn en kaas.”

www.top-notch.nl

Tekst: Arjan van Sorge | Foto’s: Yaquine Hamzaoui, Sebastian Steveniers

Tekst: Arjan van Sorge | Foto’s: Yaquine Hamzaoui, Sebastian Steveniers

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht