Coffeeshops steunen de zorg

High Five Coffeeshops COVER

The Bull in Vlaardingen start nationale actie

De Nederlandse coffeeshopexploitanten mogen via het loket blijven verkopen en vallen niet onder de algemene horecasluiting. The Bull in Vlaardingen is van mening dat de branche daar uiterst dankbaar voor mag zijn. Zo dankbaar, dat de shop het initiatief neemt voor High Five Coffeeshops. De collega shops in heel Nederland worden opgeroepen rechtstreeks een donatie te doen aan de keihard werkende zorgmedewerkers.

In ziekenhuizen, zorginstellingen en bij andere sociale dienstverleners wordt momenteel van de verplegers, servicepersoneel en andere medewerkers het uiterste gevraagd. De medische sector verdient een groot compliment. De hulpverleners die sociaal zwakke bevolkingsgroepen bijstaan, hebben alle mogelijke steun nodig. De schenkingen moeten dan ook geheel ten goede komen aan de zorg- en hulpverleners op de werkvloer. De coffeeshops wordt gevraagd met de grootste zorg een rekeningnummer te selecteren, dat direct aan het personeel, de medewerkers en de vrijwilligers is gekoppeld. De schenkingen zijn bedoeld voor de werkvloer, niet voor de organisaties, directies of management.

De actie biedt de coffeeshops van Nederland de kans om zich verdienstelijk te maken. Ze staan midden in de samenleving en zijn zich bewust van de overmatige druk op de dienstverleners, die met de gevolgen van de coronapandemie te maken hebben. Met een schenking geeft elke shop een high five aan de zwaar beproefde zorg in eigen stad of regio.

High Five Coffeeshops

De actie is van start gegaan met een donatie van initiatiefnemer The Bull aan de plaatselijke voedselbank. De site www.highfivecoffeeshops.nl laat meer doelen en suggesties zien:

1. Geef geld aan de personeelsvereniging van het zwaar getroffen ziekenhuis.
2. Laat de plaatselijke bloemist bossen bloemen bezorgen bij het bejaardentehuis om de hoek, voor de verpleging!

3. Koop dinercheques voor het ambulancepersoneel.

4. Zoek het rekeningnummer van de plaatselijke voedselbank en doneer een bedrag waar de medewerkers blij van worden.

5. Wees vooral creatief en gul en laat zien dat de coffeeshops meeleven!


Er zijn tal van organisaties, beroepsgroepen en vrijwilligers te vinden die het momenteel, met de coronacrisis, extra zwaar hebben. Die kunnen zo’n high five van de Nederlandse coffeeshops goed gebruiken.

Op
www.highfivecoffeeshops.nl vinden de Nederlandse coffeeshops tips voor hun acties. Via actie@highfivecoffeeshops.nl kunnen ze melding maken van hun initiatieven en andere shops oproepen hun voorbeeld te volgen. Een unieke kans voor de branche om de betrokkenheid met de samenleving te laten zien.

Voor meer informatie: www.highfivecoffeeshops.nl en info@highfivecoffeeshops.nl
Vermelden acties: actie@highfivecoffeeshops.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht