Retrogame PANDEMIC 2 weer populair door coronavirus

Pandemic 2 COVER
Pandemic 2, een online strategiespel dat tien jaar geleden populair was, heeft een golf van nieuwe gebruikers gekregen door de uitbraak van het coronavirus. Er zijn griezelige parallellen.

Het doel van Pandemic 2 was om een ​​ziekte te creëren die de hele wereldbevolking uitroeit voordat een vaccin kan worden ontwikkeld en geïmplementeerd. De overeenkomsten tussen de plot van het spel en de status van COVID-19 zijn grimmig.

Pandemic 2

Verrassend gedetailleerd

Voor zo’n oud spel, in de game-industrie ben je al snel oud, is Pandemic 2 een verrassend gedetailleerd strategiespel. Spelers kunnen de symptomen van hun ziekte selecteren, van niezen en misselijkheid tot longproblemen. Ze kunnen kiezen hoe hun ziekte wordt overgedragen: door insecten, knaagdieren, water of lucht, en de weerstand ervan tegen medicijnen, hitte en vocht. Spelers kunnen volgen hoe hun ziekte zich naar verschillende landen verspreidt en per land zien hoeveel van elke bevolking ziek wordt en sterft.

Griezelige gelijkenissen

De game geeft real-time waarschuwingen op het scherm hoe landen reageren op nieuws over de ziekte door horeca en scholen te sluiten en reizen te verbieden. Griezelige gelijkenissen dus. Dat roept de vraag op: hoe ethisch is deze game en zou een game als deze wel moeten bestaan? Bill Kara van Addicting Games: “Het is een soort grijs gebied. De game zou slechts amusement moeten zijn, maar als het gaat om dingen uit het echte leven, weten we niet wat we moeten doen. Wel denk ik dat een spel als dit mensen aan het denken kan zetten over de verspreiding van virussen en hoe moeilijk het is om deze te stoppen.”

www.addictinggames.com/strategy/pandemic-2

Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Reageer op dit bericht

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.