GROWLANDS COVER
Bericht laatst bijgewerkt op

UPDATE: deze beurs is uitgesteld tot 2021!

Klik hier voor de laatste informatie

Voor het eerst in dertien jaar weer een cannabisbeurs in Nederland!

We hebben er lang op moeten wachten, maar in het laatste weekend van augustus is er voor het eerst sinds 2007 weer een echte cannabisbeurs in Nederland. Noteer in je agenda: GROWLANDS, vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus, in de Jaarbeurs in Utrecht. Motto: cannabis comes home.

Van CBD-olie tot hennepkleding, van cannabiszaden tot verdampers en van grinders tot hennepcosmetica: op GROWLANDS is het allemaal te zien en te koop. De oprichters van de beurs, Derrick Bergman en Rens Hoppenbrouwers, zijn geen onbekenden in de cannabiswereld. Derrick publiceert al ruim 25 jaar over de plant, in Highlife en Soft Secrets maar ook in buitenlandse media als Leafly en BigBudsMag. Hij is voorzitter van de stichting VOC en was jarenlang de drijvende kracht achter Cannabis Bevrijdingsdag, het gratis festival van het VOC. Rens Hoppenbrouwers runde de Hennepmarkt op Cannabis Bevrijdingsdag en is medeoprichter van de HomeGrown Cup.

High Tea

Nederlandse uitvinding

‘Wij vonden het onverteerbaar dat je overal in Europa naar een cannabisbeurs kunt gaan, behalve in Nederland’, legt Derrick uit. ‘Terwijl de cannabisbeurs toch echt een Nederlandse uitvinding is. Lang voordat Spannabis en Cannafest bestonden, vanaf de vroege jaren negentig, hadden we hier elk jaar de Highlife Beurs, maar die is gestopt in 2007. Sindsdien hadden we in Nederland alleen Cannabis Bevrijdingsdag, maar geen echte beurs meer.’

Daar komt nu dus eindelijk verandering in. Derrick: ‘We willen het nieuwe gezicht van cannabis laten zien. Europa kent anno 2020 een enorme variatie aan bedrijven op het gebied van cannabis en hennep. Steeds meer mensen maken kennis met de plant, bijvoorbeeld door producten met CBD. Onze doelgroep is dan ook heel breed.’

UPDATE: deze beurs is uitgesteld tot 2021!

Klik hier voor de laatste informatie

Soft Secrets Nederland

Soft Secrets Nederland

Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.