Canadese mediwiet naar Israël – Flash

Canadese-mediwiet-naar-Israël

Begin januari kwam de voormalige Israëlische premier Ehud Barak speciaal naar het Ben Gurion vliegveld bij Tel Avivi om een eerste zending van 250 kilo Canadese mediwiet in ontvangst te nemen. Barak is inmiddels actief in de mediwietindustrie, hij leidt het cannabisbedrijf InterCure. De medicinale cannabis is afkomstig van het Canadese bedrijf Tilray. In totaal zal 2500 kilo mediwiet naar Israël geëxporteerd worden. Er is een tekort op de medicinale cannabismarkt in het land en dit wordt opgelost met deze opmerkelijke transactie. Er wordt geschat dat er eind dit jaar al 100.000 Israëlische patiënten mediwiet zullen gebruiken.


Italië-staat-kleine-thuiskweek-cannabis-toe

Italianen mogen voortaan thuis op kleine schaal cannabis kweken. Dat is het gevolg van een uitspraak van het hooggerechtshof in Rome. Een man uit Napels was eerder veroordeeld tot een jaar celstraf door lagere rechters vanwege de teelt van slechts twee wietplanten. Hij ging terecht in beroep tegen deze absurde straf. Het gerechtshof heeft nu bepaald dat op het verbod op thuis telen een uitzondering moet worden gemaakt, namelijk voor mensen die het op kleine schaal en voor eigen gebruik doen. Wat dat precies betekent en over hoeveel planten het dan gaat is nog niet helemaal duidelijk. Daarvoor moeten we wachten tot het uitgebreide vonnis van het gerechtshof wordt gepubliceerd. Zeker is wel dat dit een enorme boost aan de Italiaanse cannabisindustrie zal geven. Uiteraard reageerden Italiaanse growers en blowers uiterst verheugd. Een vertegenwoordiger van een van de regeringspartijen, de Vijfsterrenbeweging, wil nu een volledige legalisering van cannabis mogelijk maken.


Eerste-dag-legale-wiet-Illinois-levert-al-3.1-miljoen-dollar-op

Op de eerste dag dat cannabis legaal werd in de Amerikaanse staat Illinois, werd voor maar liefst 3.1 miljoen dollar wiet verkocht. Na een week stond de teller al op ruim 11 miljoen dollar. En dat terwijl er over de hele staat maar 37 wietwinkels zijn. Toi Hutchinson, die namens de lokale overheid toezicht houdt op de lokale cannabisindustrie, is enthousiast: “Dit is een historische ontwikkeling. En wat nog mooier is; een groot deel van de opbrengsten gaan terug naar lokale gemeenschappen die lang hebben geleden onder de War on Drugs.” Tegelijkertijd met de introductie van legale cannabis werden ook 100.000 oude gerechtelijke vonnissen vernietigd van mensen die ooit vervolgd werden wegens het bezit van cannabis.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht