Space cake in de ruimte? – Flash

Space-cake-in-de-ruimte?
Bericht laatst bijgewerkt op

In maart zullen cannabismonsters de ruimte in gaan aan boord van het  bevoorradingsschip SpaceX CRS20. Grappenmakers die beginnen over space cake, nee, dat is niet de bedoeling. Het gaat om THC-vrije hennep en het bedrijf Front Range Biosciences stuurt op dezelfde vlucht ook koffie-monsters de ruimte in. Met dit biotech onderzoek wil men kijken hoe planten reageren op microzwaartekracht. Uit eerdere research blijkt namelijk dat planten vreemde reacties kunnen hebben. De hennep- en koffiecelweefsels worden in een

speciale incubator aan boord van het ruimtestation dertig dagen bestudeerd.

Dr. Jonathan Vaught, Co-Founder and CEO van Front Range Biosciences: “Er is een theorie dat in de ruimte mutaties bij planten kunnen optreden. Het is de bedoeling dat we met dit experiment daarover meer duidelijkheid krijgen.”


Bob-Marley-leeft-voort

In 2020 wordt Bob Marley 75 jaar. In de tegenwoordige tijd, want zijn muziek leeft voort. Onze Highlife-medewerker Karel Michiels (a.k.a. Jah Shakespear) schreef daarom het boek Bob Marley, 25 songs, 25 verhalen, waarin hij op ontroerende wijze over Marley’s mooiste klassiekers schrijft. Hij heeft Bob Marley & The Wailers live gezien en interviews gedaan met zowat al zijn zonen. In Jamaica bezocht hij de plekken waar Marley gewoond en gewerkt heeft. In zijn bibliotheek staan alle relevante boeken die ooit over Bob Marley verschenen zijn. Geen daarvan werd oorspronkelijk in het Nederlands geschreven. Dit is het eerste boek over de koning van de reggae in ons taalgebied. Karel Michiels verweeft 25 essentiële songs van Marley met zijn persoonlijke ervaringen in de wereld van reggae en rastafari, coole weetjes, muziektips en goed gefundeerde muzikale en biografische background. Elders in deze Highlife lezen jullie een van de 25 hoofdstukken.


Apotheken-verstrekken-minder-mediwiet

Volgens de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) hebben apotheken in 2019 zo’n 5% minder vaak medicinale cannabis vertrekt. Het aantal verstrekkingen daalt daarmee voor het eerst onder de 50.000. In 2017 was het nog ruim 53.000, een toename van 17,5% in vergelijking met het jaar ervoor. Het aantal nam in 2018 met 4% af om definitief uit te komen op ruim 51.000. Gebaseerd op cijfers over de eerste elf maanden van 2019 verwacht de SFK dat medicinale cannabis dit jaar 48.500 keer wordt verstrekt, een daling van ongeveer 5%. Het aandeel van wietolie komt in 2019 uit op ongeveer 55%. Een reden wordt door SFK niet gegeven. Die geven we dus zelf maar; thuiskweek door patiënten wordt steeds populairder en zal ook de komende jaren blijven stijgen. Of de overheid dit nu toestaat of niet.

Daisy

Daisy

Daisy is commercial advisor and a exhibitor during Cannabis events throughout Europe. She loves her dog as much as she loves to share her expertise about legalization and liberalization of the cannabis industry.
Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.