Wiet van een dakterras deel 2

Wiet van een dakterras COVER
De Nederlandse zomer van 2018 was spectaculair goed voor buitenkwekers. De zomer van 2019 was lastiger. Hittegolven werden afgewisseld met regenachtige perioden. Highlife was op bezoek bij een anonieme kweekster.

Zo begonnen we in het vorige nummer een artikel over de dakterraswiet van iemand die haar eigen wietolie maakt. Ze startte dit kweekseizoen vroeg met enige autoflowers die ze op verschillende tijdstippen al eerder oogstte.

Wiet van een dakterras deel 2

Kletsnatte herfst

Ondertussen begon ze aan tweede oogst met een klein aantal reguliere planten, om precies te zijn Choco Haze en Bruce Banner III. Ze hoopte op zo’n 200 gram per plant. Maar het was een kletsnatte herfst. Door al die regen in de bloeitijd moest ze noodgedwongen eerder oogsten. Toprot lag op de loer. Uiteindelijk is het 100 gram per plant geworden. De toppen zijn inmiddels gedroogd op een mooi droogrek. Mét afzuiging, om nieuwsgierige buren niet nóg nieuwsgieriger te maken. Nu staat alles in potten te curen. De autoflowers brachten tezamen ongeveer 250 gram op, de reguliere planten zo’n 650 gram. Dus heeft ze nu in totaal 900 gram binnen. Voldoende voorraad, tot de volgende oogst in 2020. En dan bedenken; welke strains zal ik volgend jaar eens gaan doen. Misschien, mijmert ze nu, eens wat CBD soortjes om te experimenteren met wat cosmetica of crème of zalfjes. Maar nu eerst: de oogst verder verwerken en er een nieuwe voorraad wietolie van maken. En er van genieten.

Wiet van een dakterras deel 2

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht