Johan van Laarhoven is op weg van Thailand naar Nederland

Johan van Laarhoven is op weg van Thailand naar Nederland COVER
Bericht laatst bijgewerkt op
De Tilburgse coffeeshophouder Johan van Laarhoven is op weg naar Nederland vanuit Thailand. Zijn vliegtuig is om kwart over zes Nederlandse tijd vertrokken vanuit Bangkok. Verwacht wordt dat hij vanavond rond 18.30 zal landen op Schiphol.

De 59-jarige Johan zat al ruim vijf jaar in de cel in Thailand. De rest van zijn straf mag hij in Nederland uitzitten. Van Laarhoven zal naar waarschijnlijkheid eerst in het ziekenhuis behandeld worden alvorens naar de gevangenis overgebracht te worden.

De familie is ongelooflijk blij met de terugkeer van Johan. Zij hebben jarenlang gestreden om zijn onschuld te bewijzen en getracht hem naar Nederland te krijgen.

Johan van Laarhoven is op weg van Thailand naar Nederland

Helaas kan Tukta, de Thaise vrouw van Van Laarhoven geen aanspraak maken op dezelfde regeling als Johan. Haar straf is echter veel korter dan die van Van Laarhoven en mogelijk komt zij vervroegd vrij. Minister Grapperhaus heeft toegezegd zich daarvoor in te zetten.

Johan van Laarhoven werd veroordeeld voor het witwassen van geld wat hij via zijn vier coffeeshops in Nederland had verdient. In 2014 werd hij door Thailand opgepakt nadat het Nederlandse Openbaar Ministerie erop had aangedrongen hulp te bieden voor een onderzoek naar zijn mogelijke witwaspraktijken en belastingontduiking.

Minister Grapperhaus stelde ook dat het Nederlandse OM fouten heeft gemaakt in de zaak. Daarop is destijds de minister in het vliegtuig gestapt om te vragen voor een spoedige overbrenging naar Nederland van Van Laarhoven en zijn vrouw.

Meer lezen over Johan van Laarhoven? Klik dan hier!
Daisy

Daisy

Daisy is commercial advisor and a exhibitor during Cannabis events throughout Europe. She loves her dog as much as she loves to share her expertise about legalization and liberalization of the cannabis industry.
Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.