45ACIDBABIES

45ACIDBABIES

Als we allemaal gaan blowen, dan krijg je een ultimate wie-bestuurt-er-dan-het-vliegtuig moment

45AcidBabies is een electropunkband uit Utrecht waar de lol van het muziek maken vanaf spat. Ze bestaan nu ruim vier jaar en dat bracht ze o.a. bij DWDD, in afgeragde zaaltjes, de betere poppodia en Carré. Ze steken ook wel eens een jointje op en kunnen daar smakelijk over vertellen.

Het viertal bestaat uit Sophia de Geus, Daniel Brem, Giorgio Paquay en Sam Verbeek. Voor het vak Act Development aan de Herman Brood Academie werden ze bij elkaar gebracht, met 45AcidBabies als gevolg. Sophia: “We wilden heel veel hype creëren en dan kappen, om iedereen een soort coïtus interruptus te bezorgen. Maar bij de laatste show van een tour georganiseerd door onze school begon het toch te jeuken, en toen hebben we elkaar het jawoord gegeven, om door te gaan met de band.”

45ACIDBABIES

Zieltjes winnen

“Live spelen is het allerleukste wat er is”, vindt Giorgio. “Het is ook ons sterkste punt, en we winnen er de meeste zielen uit.” Maar uiteraard komt er ook een nieuwe plaat, en die is volgens Daniel breder, wat commerciëler, en veel behapbaarder. “We hebben allemaal onze focus meer op één richting gezet. Maar het kan zomaar weer iets anders worden. En toch, de combinatieverschillen zal je er in blijven opmerken, je kunt altijd horen dat wij het zijn.”

Goed meedoen

Maar goed, het is een interview met Highlife, en er valt genoeg over dat soort dingen te vertellen, want, aldus Daniel: “Blowen, dat doen we allemaal al best wel een tijdje.” Sophia: “En best wel veel.” Daniel: “Sophia en ik woonden in een huis, in Utrecht, ten tijde van de Herman Brood Academie.” Sophia: “De ene joint na de andere.” Daniel: “Onze ene huisgenoot was een onwijze stoner, de andere ook, en wij… niet per se, maar als je er tussen zit. We deden toch wel goed mee. Dat was lekker doorblowen, en dat kon gelukkig op de Herman Brood Academie.”

Van de kaart

Sophia: “Het werd gedoogd. Je moet het niet op het schoolplein doen, maar je doet het toch.” Daniel: “Giorgio was toen nog echt jong, 17 of zo, dus als die drie trekjes had genomen, dan was hij helemaal van de kaart. Supervet! Toen heb je een hele tijd niet geblowd, toen heeft hij nieuwe vrienden ontmoet en dat zijn ook stoners.” Giorgio: ”Dus ja, af en toe gaat er een joint in mijn mond.”

Ontdekking

Giorgio vervolgt: “Sam, jij blowt ook echt teringlang toch?” Sam: “Ik blowde van mijn dertiende tot mijn negentiende, meer dan dagelijks, toen kwam ik er achter dat het een soort zelfmedicatie was. Ontzettende ADHD en dan aan het einde van de dag aaahhh. Zucht. Maar met muziek erbij was het voor mij echt de ontdekking van de eeuw. Ik woonde in een dorp en moest altijd een heel eind fietsen, als ik dan een joint ging roken en ik had een koptelefoon op, waren die tochten door de polder heel sick, fucking leip. Op een gegeven moment merkte ik dat ik wat para werd, ik was de hele tijd high en dat is minder vet dan gewoon fris zijn, toen ben ik er mee opgehouden. Ik blow nu af en toe op een feestje, als ik dronken ben of zo.”

Vette bliepjes

Daniel: “Vlak voor we op toer gingen met De Staat bleven de dag ervoor een aantal vrienden slapen, even chillen, beetje blowen, beetje zuipen, en ik was in een keer Sam kwijt.” Sam: “Ik had voor het eerst sinds een tijdje, een jaar of zo, weer een joint gerookt.” Daniel: “Ik kijken waar hij was, ook in ons repetitiehok, en daar lag hij op zijn buik, met een synthesizertje, zo van Daan, kijk dit nou, wat een vette bliepjes! Dat was zo schattig.” Sam: “Spacen op een synthesizer.” Giorgio: “Dat is leuk, en dat kunnen we allemaal wel beamen denk ik. Alles triggert heel erg, dat is zo nice.”

Spaceship

Giorgio: “Maar shows stoned spelen, dat vind ik daarentegen niet leuk.” Sophia: “We moeten scherp zijn tijdens shows, we hebben namelijk allemaal heel veel te doen op het podium. Als je dan een beetje stoned bent, dan haal je het aan de juist knopjes draaien op het juiste moment niet meer.” Giorgio: “Je haalt het eind van de set niet.” Sam: “Als je in een jam-band speelt dan kun je misschien wel een takkie roken. Wij hebben een soort spaceship.” Sophia: “Als we allemaal gaan blowen, dan krijg je een ultimate wie-bestuurt-er-dan-het-vliegtuig moment.”

45ACIDBABIES

Resistentie

Sophia heeft twee dagen voor het interview voor het eerst met haar ouders geblowd. “Ze hebben ergens een pijpje liggen, en dan hebben ze een klein beetje zelf gegroeide wiet. Die plant stond vroeger in de tuin, in een tijd waarin mijn broer en ik frequent aan de wieries zaten, maar we hebben die plant helemaal niet gezien, ook al stond-ie prominent midden in de tuin. Mijn ouders waren dus stiekem wiet aan het groeien, en daar hebben ze nog steeds wat van. Ze hadden heel weinig nodig, ze kregen ontzettend de slappe lach, en ik moest vooral heel erg om hen lachen. Ik voelde er ook wel wat van, maar zij waren echt stoned. Mijn resistentie is een stuk hoger dan die van hen.”

Toch wel lekker

Daniel: “Ik had een paar jaar terug dat ik met vrienden in de schuur zat te blowen en zuipen, dan kwamen mijn ouders thuis en dan zeiden ze hee, wat gezellig, we komen er lekker bij zitten! Als we dan toevallig niet een joint hadden opgestoken kwam toch mijn moeder: hee jongens, zitten jullie hier nou te blowen, of niet? Wij: wil je er een dan? Naaah, nee, nee, laten we dat maar niet doen. We kunnen er eentje voor je draaien? Nee, hoeft niet. En dan pakte ze het gewoon en rolde er zelf eentje. Dan merk je dat ze stiekem dat jointje toch wel lekker vind.“

Ik voel niks

Giorgio: “Blowen met mijn moeder is echt kansloos, ze houd van wijn en op een gegeven moment heeft ze een paar glazen achter de kiezen, mijn vriendin is dan aan het draaien en gaat blowen, ik ook, dan geef ik ‘m door, ze wil een trekje, en dan doet ze nou, ik voel de hele tijd niks. Ze pakt die jonko en gaat twee keer hijsen, wacht twee minuten, en dan is het van: ik voel niks! En dan weer hijsen en dan hoo hoo! Ik ga naar bed, ik ga naar bed! En dat was het dan weer, dat kun je echt zo aftellen. Vier minuten geef je haar en dan is ze weg.”

Klassiek

Daniel tegen Giorgio: “Jouw pa is toch wel een echte stoner? Met een mooi blok hasj uit Marokko dacht ik.” Giorgio: “Nee, dat was wat anders. Mijn oom had een blok hasj waarbij het leek of iemand er een hap uit had genomen. Supervet. Je kan hasj toch gewoon eten?” Daniel: “Ik heb het wel eens in melk gedaan.” Sophia: “Dat is klassiek. We weten allemaal dat je er dingen van kan maken.”

Jonkohouder

Giorgio: “Ik rook overigens wel. Een vriend van mij heeft op Ali Express een jonkohouder gekocht, twee, in het goud. Die doe je om je vinger heen, met een statiefje, en twee handjes, die trek je uit elkaar en dan doe je de jonko er in. Zo zit-ie lekker tussen die handjes en dan rook je ‘m zo vanaf je vinger. Heel classy.” Daniel: “Gewoon de high life, letterlijk en figuurlijk.“

Goeie karma

Rond de tijd van het interview was het ultieme doel van de bandleden nog niet bereikt: een joint roken met Willeke Alberti, een van de medeartiesten van twee dagen in Carré. Sam: “Ik denk dat als je een joint gaat roken met Willeke, dat het bij haar niet slecht gaat vallen. Ze heeft zo’n tering goeie karma, ze wordt zo blij high en gaat volledig in een gloeiende giechel kick.” Sophia zingt: “Ons gloeiende samenzijn. Samen blowen, samen huilen.”

Momentje

Sam: “Het was een magisch moment voor ons gisteren, we speelden in Carré en Willeke Alberti zong ook een lied, een van de twaalf acts. Ik stond buiten een sigaretje te roken, er kwam een Mercedes voorgereden en Willeke Alberti stapte uit. Ik ging helemaal stuk!” Sophia: “Ik had ook een momentje met haar, we stonden het applaus te ontvangen, zo dat je drie keer op en af moet en buigen met z’n allen, het was voorbij en ik voel dat iemand een arm om mij heenslaat. Ik kijk om, recht in de vriendelijke ogen van Willeke Alberti. Een fanmomentje.” Giorgio: “Ze zei zoiets van wat was het mooi he.” Sam: “Ze knuffelt je echt met haar ogen.”

Tourdata

5 oktober releaseparty Sexyland
13 dec Patronaat Haarlem
14 dec Nieuwe Nor Heerlen
19 dec Vera Groningen
20 dec Burgerweeshuis Deventer
21 dec Rotown Rotterdam

www.45acidbabies.com

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht