Medicinaal Cannabis Nieuws

MEDICINAAL Cannabis Nieuws

BNN/VARA op bezoek bij PGMCG

In augustus is BNN/VARA bij ons op bezoek geweest voor het Spuiten & Slikken drugslab. Het filmpje is 30 augustus online gegaan. Serge en Marian werden geïnterviewd door Nellie Benner. 

Er kwam een aantal vragen aan bod. Zoals waarom we de stichting zijn begonnen. Ons antwoord: “Wij staan voor normalisering van het gebruik van cannabis voor medicinaal gebruik. Wij staan voor het recht op zelfbeschikking, dus in ons geval dat we als patiënten het recht hebben om ons eigen medicijn te kweken – oogsten – drogen –  bewaren – vervoeren – verwerken en te gebruiken. We zijn zelf patiënt en gebruiken en kweken al jaren onze eigen cannabis. Andere, reguliere, medicijnen voor onze ziekten hebben we de deur uit gedaan. We hadden veel last van bijwerkingen.“

MEDICINAAL Cannabis Nieuws

Natuurproduct

“Cannabis is een natuurproduct. Zelf gekweekt is het ook nog eens schoon van chemicaliën en pesticiden. Dat bevalt ons heel goed! En wij gunnen het iedereen om zijn eigen medicijn te maken. Door onze jarenlange ervaring zijn wij inmiddels expert geworden op het gebied van cannabis. Kennis over welke soort cannabis met welke samenstelling in welke toedieningsvorm voor jouw persoon in jouw omstandigheden met jouw ziekte/klachten de beste is, is moeilijk te vinden. Met onze stichting dragen wij bij aan wetenschappelijke informatievoorziening. Dat doen wij zo eerlijk en transparant mogelijk. Wij adviseren niet alleen patiënten, maar ook artsen, apothekers en wetenschappers die vragen hebben over gebruik, thuisteelt en regelgeving van cannabis. En als patiënten van de stichting PGMCG steunen we elkaar in ziekte, tegenspoed en onrecht. Met elkaar en voor elkaar!” Verder spraken we over het verschil tussen medicinaal en recreatief gebruik. Waarvoor, hoe en waarom wij het als patiënt gebruiken en welke cannabis en hoe we hier aan komen. Natuurlijk kwam het thuiskweekproject Tilburg en nog een aantal onderwerpen ook aan bod.

Kijken? Ga naar: https://www.youtube.com/drugslab

 

Inmiddels drie jaar toestemming Medicinale Thuiskweek in Tilburg

Op 12 september 2019 vierde de Stichting PGMCG het feit dat we inmiddels drie jaar toestemming in Tilburg hebben voor Medicinale Thuiskweek. Op dezelfde dag in 2016 kregen we de brief van burgemeester Noordanus waarin dit werd aangekondigd.

Uit die brief: ‘Hierbij laat ik u weten dat ik het telen van medicinale cannabis onder strikte voorwaarden, toe zal staan. Deze voorwaarden zijn als volgt:

+ U mag niet meer dan vijf planten in uw woning telen;

+ Deze planten mogen niet groter dan drie meter zijn;

+ U dient te beschikken over een medische verklaring van een BIG-geregistreerde zorgverlener omtrent de noodzaak van het cannabisgebruik. De verklaring van de BIG-geregistreerde zorgverlener moet ondertekend zijn en zijn voorzien van een dagtekening, waarbij de verklaring niet ouder dan 5 jaar mag zijn;

+ U dient zorg te dragen voor een brandveilige woning;

+ U dient zorg te dragen voor een veilige en legale elektriciteitsvoorziening voor wat betreft de lamp (en) die u voor deze planten gebruikt;

+ De cannabis strikt voor eigen gebruik is;

+ Verkoop aan derden niet is toegestaan;

+ Beroeps -of bedrijfsmatig handelen is niet toegestaan;

+ De teler moet meerderjarig zijn.

Convenant

Er zijn inmiddels tientallen patiënten aangesloten bij PGMCG betreffende de Thuiskweek in gemeente Tilburg (waaronder ook Berkel Enschot en Udenhout). Behalve een verklaring van een BIG-geregistreerde zorgverlener, dient men ook een convenant en huishoudelijk reglement te ondertekenen. Hierin staat uitgebreid omschreven waar men zich aan dient te houden. Om de zes weken hebben we een grote meeting en bespreken we wat er afgelopen periode gebeurd is, ook worden voorkomende problemen besproken.

MEDICINAAL Cannabis Nieuws

Landelijk?

Het wordt de hoogste tijd, dat het PGMCG model landelijk doorgevoerd gaat worden en dat alle patiënten met rust gelaten worden en met een gerust hart hun plantje kunnen kweken. Gelukkig winnen steeds meer patiënten het van hun woningbouwvereniging die dreigen met huisuitzettingen, omdat rechters inzien hoe onmenselijk dit is. Dit gebeurde onlangs in Katwijk en Middelburg. Als men veilig en verantwoord kweekt met jaarlijkse keuringen bij binnenkweek, mag het recht van een patiënt niet worden afgenomen.

www.pgmcg.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht