Amerikaanse genetica wordt steeds beter

Amerikaanse genetica wordt steeds beter
Bericht laatst bijgewerkt op

LEMON ZKITTLE de creatie van bekerwinnende genetica

De genetica van Zkittle zorgde voor een behoorlijke storm toen ze zich een weg baande naar de westkust van de VS. THC-waarden van ongeveer 25% waren vrij normaal. Dit werd gecombineerd met stevige opbrengsten en meldingen van bijna onderhoudsvrije teelt. Dutch Passion bracht de genetica naar Europa en werd algemeen winnaar van de Highlife Cup 2018 met gefeminiseerde zaden van Lemon Zkittle. Het proces van het vinden, verbeteren en stabiliseren van de genetica kostte een paar jaar serieus hard werken. Hier is het verhaal achter het maken van een prijswinnaar.

De professionaliteit en schaal van de legale cannabisindustrie in de VS is nu zo indrukwekkend dat vele kwekers in de VS enkele echt speciale genetica identificeren. Vaak worden deze gevonden bij telers die honderden of zelfs duizenden planten uit zaad hebben gekweekt. Het selecteren van elite-ouders gebeurt heel meedogenloos. Planten die moeite hebben om goed te groeien of tekenen van slechte gezondheid vertonen, worden snel weggegooid. Alleen de beste en meest gezonde planten worden bewaard. Soms zijn dit maar 10% van de oorspronkelijke planten. Monsters van de toppen van deze gezonde en zware individuen worden verzonden voor analyse. Alleen die met de beste cannabinoïde en terpeen profielen blijven behouden. Hierdoor kunnen de kwekers 80 tot 90% van de resterende planten verwijderen. De uitverkoren  planten vertegenwoordigen de beste 2 tot 3% van de oorspronkelijke selectie. Het zijn deze planten die de kwekers echt enthousiast maken. De beste Europese telers brengen deze genetica terug naar Europa voor verdere verfijning.

Zkittlez: een speciale geschiedenis

De Zkittlez-lijn is gemaakt door 3rd Gen Family en Terp Hogz in de VS. De ouders kwamen uit een mix van Grape Ape en Gapefruit, samen met genetica van een niet-bekendgemaakte ouder. Zkittlez won de eerste prijs op de 2016 Emerald Cup in Santa Rosa, Californië. Het werd meteen een hit in de VS. Beroemd om een ongewoon sterke high en een opmerkelijk feel-good effect, was de soort ook gemakkelijk te kweken onder verschillende omstandigheden. Dit was iets dat al snel de aandacht van Dutch Passion trok. Hele goede variëteiten zijn niet altijd geschikt voor thuiskwekers, tenzij ze een breed groeigebied hebben en het vermogen hebben om sterk te produceren in verschillende  omstandigheden. Een geweldige genetische lijn die alleen goed groeit onder een beperkt aantal omstandigheden is nooit een publiekstrekker. Wil een cannabiszaadras in Europa slagen, dan moet het goed omgaan met de veelheid aan thuiskweek-omstandigheden in de vele EU-landen. Dat betekent het vermogen om goed te groeien in verschillende substraten en het vermogen om goed om te gaan met binnenkweek-omstandigheden die niet altijd volledig zijn geoptimaliseerd, zoals hoge temperaturen. Dutch Passion vroeg zich af of de Zkittlez-genetica nog robuuster kon worden gemaakt zonder in te boeten aan kwaliteit. Toen kwam de Las Vegas Lemon Skunk in beeld.

Las Vegas Lemon Skunk /  Zkittlez

Old school thuistelers zullen weten dat een goede skunkvariëteit een van de gemakkelijkst te kweken soorten is. Skunks staan bekend om een ongecompliceerde kweekstijl, ze vereisen weinig speciaal onderhoud en plantverzorging. Een goede Skunk groeit zelf en produceert standaard zware opbrengsten, ongeacht het kweeksysteem of groeimedium. Het idee achter het kruisen van een high-THC Lemon Skunk met Zkittlez was om het groeiproces verder te verbeteren. Het concept was om het beste van de genetica van de Westkust te hebben in een soort die heel gemakkelijk zou kunnen groeien in het brede scala van de omstandigheden van een thuiskweker. Wanneer telers met verschillende soorten kweeksystemen en ervaringsniveaus consequent hoge THC-oogsten blijken te hebben, krijgt een variëteit een solide reputatie en kan het een prijswinnaar worden.

Amerikaanse genetica wordt steeds beter

Stressbestendige selectie

Lemon Skunk en Zkittlez worden vaak beschouwd als indica dominante variëteiten. Maar ze vertonen ook sativa eigenschappen in sommige planten. Toen de Zkilltez werd gekruist met de Lemon Skunk, werd de krachtigste van de nakomelingen gekozen, de Zkittle met citroensmaak met felgroene en gele bloeiende knoppen. Dit was ook een stressbestendige selectie, wat een andere belangrijke factor was bij het maken van een populair ras voor thuiskwekers. De opbrengsten zijn hoog en de THC-niveaus horen bij de beste die we hebben gezien. Bovendien wordt deze hoge THC zelfs in niet-geoptimaliseerde omstandigheden geproduceerd,. Een makkelijke soort is een populaire soort.  De Lemon Zkittle duurt 9 tot 10 weken in de bloei en is meestal zwaar berijpt. Ze is ongeveer 60% sativa en geteeld met potentie met een krachtig terpeen-gehalte voor een volle smaak.

Highlife Cup Kampioen

Lemon Zkittle is een van de beste nieuwe rassen die het Dutch Passion team de laatste tijd heeft gezien. Sommige Amerikaanse genetica zijn gewoon te speciaal om te negeren. Het is niet eenvoudig om een van die zeldzame genetische lijnen te vinden die keer op keer de beste resultaten opleveren. Maar het is wat alle thuiskwekers willen zien. De eerste feedback van de eerste Lemon Zkittle was goed en dat ging door. Deze soort werd een van de snelst verkopende nieuwe rassen op basis van mond-tot-mondreclame. De Lemon Zkittle werd geteeld onder LED-verlichting door een ervaren kweker en nam deel aan de 2018 Highlife Cup in de categorie sativa. Het Dutch Passion team was dolblij toen ze de ‘Top Sativa’ prijs won. Ze waren nog meer opgewonden toen Lemon Zkittle werd verkozen tot de allerbeste variëteit op de Highlife Cup 2018. De juryleden waren onder de indruk van de krachtige relax en goede high met een geweldige terpeen-aanwezigheid die een prachtige aroma en smaak leveren.

www.dutch-passion.com

Meer lezen over Dutch Passion op Soft Secrets? Kijk dan hier!
Daisy

Daisy

Daisy is commercial advisor and a exhibitor during Cannabis events throughout Europe. She loves her dog as much as she loves to share her expertise about legalization and liberalization of the cannabis industry.
Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.