BCD viert 25-jarig bestaan met cannabis cruise

BCD viert 25-jarig bestaan met cannabis cruise
Bericht laatst bijgewerkt op
De Bond van Cannabis Detailisten (BCD), de oudste coffeeshopbond van Nederland, vierde op 7 september haar vijfentwintigjarige bestaan. In Amsterdam-Noord scheepten ruim 150 gasten in op het indrukwekkende party-schip de Ocean Diva Futura, dat daarna koers zette richting centrum. Zoals vaker was de plaats waar gerookt mocht worden, het VIP dek, de place to be.

Na een ultrakorte speech van BCD-voorzitter Tino Bos, die sinds 2013 de Utrechtse coffeeshop Culture Boat runt, was het woord aan August de Loor. August was in 1994 een van de initiatiefnemers van de BCD en is nog steeds adviseur van de bond. Drie andere mannen van het eerste uur werden op het podium gehuldigd: Reijer Elzinga, Henk de Vries en Rob Bierings.

BCD viert 25-jarig bestaan met cannabis cruise
Drie kopstukken bijeen: Reijer Elzinga, Henk de Vries en Rob Bierings

Namens het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN), de op een na oudste coffeeshopbond van ons land, overhandigde Murat Tagluk een fraai beeldhouwwerk aan Tino Bos. De beide bonden werken samen onder de noemer Cannabis Connect, onder meer in het overleg met ambtenaren van VWS en Justitie in Den Haag over de wietproef.

Het was een bijzonder gezicht om zoveel coffeeshopondernemers uit verschillende generaties bij elkaar te zien. “Dit hadden we veel eerder moeten doen”, zei Michael Veling, jarenlang woordvoerder van de BCD. “Je moet het een beetje leuk maken.” Ik zou zeggen: huur een iets kleinere boot en maak er een jaarlijkse traditie van.

Website BCD: www.coffeeshopbond.nl

Daisy

Daisy

Daisy is commercial advisor and a exhibitor during Cannabis events throughout Europe. She loves her dog as much as she loves to share her expertise about legalization and liberalization of the cannabis industry.
Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.