Mediwietpatiënten dupe van speekseltest in het verkeer

Mediwietpatiënten dupe van speekseltest in het verkeer

Twee jaar geleden beloofde het kabinet dat er een oplossing zou komen voor patiënten die medicinale cannabis gebruiken en aan het verkeer deelnemen. Sinds de invoering van de speekseltest kunnen automobilisten na een positieve speekseltest hun rijbewijs kwijtraken. Zie hierover de column van André Beckers op pagina 12 van Highlife Magazine #4 2019.

Mediwietpatiënten dupe van speekseltest in het verkeer
Helaas is er nog niets van die belofte terecht gekomen. De KNMP, de organisatie van Nederlandse apothekers, pleit opnieuw voor een oplossing voor de vele patiënten die hier slachtoffer van worden. De KNMP wil al langer dat er een wetswijziging komt zodat patiënten bij medicinaal gebruik niet strafbaar zijn. De betrokken ministeries VWS, Justitie en Veiligheid en Infrastructuur en Milieu melden nog maar eens bezig te zijn aan een oplossing. Maar dat duurt wel erg lang.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht