Hawaii decriminaliseert cannabis

Hawaii decriminaliseert cannabis

Hawaii was de eerste Amerikaanse staat die medicinale cannabis legaliseerde in 2000, maar het eilandenrijk in de Grote Oceaan neemt nu een meer voorzichtige houding aan. Wel is het bezit van kleine hoeveelheden marihuana nu gedecriminaliseerd. Wie met maximaal 3 gram wiet wordt betrapt krijgt nog slechts een boete van 130 dollar.
Eerder was dat een boete van duizend dollar en een mogelijke celstraf tot 30 dagen. Pro-legalisatie organisaties juichen de stap toe, maar betreuren wel dat het om slechts 3 gram gaat. “Nergens anders in de USA is dat zo weinig.” Maar de democratische gouverneur David Ige liet zich niet vermurwen. “Ik weet dat er andere staten zijn die verder gaan.
Maar laten we eerst eens wachten hoe hun ervaringen zijn. Daar kunnen we van leren en dan is op een later tijdstip algehele legalisatie alsnog mogelijk.”

Hawaii decriminaliseert cannabis

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht