Nieuwe VOC campagne en website: Veiligthuiskweken.nl

Nieuwe VOC campagne en website: Veiligthuiskweken.nl
Bericht laatst bijgewerkt op

Logboek VOC

 
Op 11 mei was het dan zover: de lancering van de nieuwe VOC campagne en website Veiligthuiskweken.nl. Met het online gaan van de website gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.
Hoe lang we die wens al koesteren blijkt uit de notulen van de maandelijkse VOC vergaderingen. Op 9 februari 2016 komt het idee voor het eerst naar voren: ‘VOC kan regels opstellen inzake verantwoord thuistelen, gewoon publiceerbaar op website.’ Een maand later, 7 maart 2016, is het idee al verder uitgewerkt: ‘Concreet plan vaststelling 5 planten door middel van een ‘Bond voor Thuis/Cannabis Telers’. Hieraan gekoppeld website met technische en juridische hulp. Richtlijnen veilig kweken voor binnen en buiten.’

Nieuwe VOC campagne en website: Veiligthuiskweken.nl

Joep Oomen

Elf dagen na deze vergadering overleed, volstrekt onverwacht, Joep Oomen. Hij was niet alleen medeoprichter van het VOC, maar ook dé drijvende kracht en inspirator. Het plan voor een site over thuisteelt verdween naar de achtergrond.
Eind vorig jaar pakten we het weer serieus op. Thuisteelt ontbreekt immers zowel in de Wietwet van D66 als in de wietproef van het huidige kabinet. We gingen samenwerken met Plantarium, ‘de enige legale growshop van Nederland’. Met ruim een kwart eeuw ervaring op het gebied van kleinschalige thuisteelt zijn zij een ideale kennispartner. Voor de vormgeving tekende KiWi Ontwerpburo Groningen, dat ook de styling van de laatste Cannabis Bevrijdingsdag verzorgde.

Veilig en verantwoord

Veiligthuistkweken.nl is in eerste instantie bedoeld voor mensen die willen weten hoe je thuis veilig en verantwoord een klein aantal cannabisplanten kunt telen, zowel buiten als binnen. Natuurlijk bevat de site een disclaimer en duidelijke uitleg over de wet- en regelgeving: formeel is elke vorm van cannabisteelt immers nog steeds verboden in Nederland. Mensen die in een sociale woningbouw huis wonen lopen een reëel risico op huisuitzetting, nog los van de ellende als gevolg van de wet Damocles. De pagina’s ‘De wet’ en ‘Disclaimer’ zijn het minst leuk, maar we raden iedereen aan ze goed te lezen. De website bevat een compacte handleiding voor binnen- en buitenteelt van een klein aantal planten, een lijst do’s and don’ts en een uitgebreide woordenlijst, van autoflower tot zoutophoping. Aan de hand van een aantal fictieve personen en hun omstandigheden leggen we uit hoe je concreet te werk kunt gaan. In dit Logboek stellen we ze aan je voor.
Nieuwe VOC campagne en website: Veiligthuiskweken.nl

Kees (38)
geniet al jaren van cannabis en komt graag in de coffeeshop. Hij houdt van exclusieve soortjes, die maar zelden op het menu staan. Om geld te besparen en om verzekerd te zijn van schone cannabis, wil Kees thuis gaan kweken. Hij heeft geen tuin of balkon ter beschikking en geen kweekervaring. Kees heeft een simpele kweektent van 0,8 bij 0,8 meter, waarin hij vier planten neerzet, in vierkanten plastic potten van 18 liter.
Nieuwe VOC campagne en website: Veiligthuiskweken.nl

Jeanine (26) en Mo (30)
wonen sinds twee jaar samen en hadden tot voor kort nog nooit een coffeeshop van binnen gezien. Mo heeft twee missies in Afghanistan achter de rug en kampt met PTSS en slapeloosheid. Dankzij een lotgenoot ontdekte hij cannabis en kwam hij er achter dat in de VS en Israël honderdduizenden veteranen verlichting vinden door de plant. Jeanine steunt Mo volledig. Ze zijn allebei nogal perfectionistisch en dat geldt ook voor de manier waarop ze binnen planten telen.
Nieuwe VOC campagne en website: Veiligthuiskweken.nl

Sara (52)
houdt van puur natuur. Ze weet veel van kruiden en geneeskrachtige planten. Haar ruime balkon is een oase van planten, kruiden en bloemen. Sinds een aantal jaren kweekt ze er ook cannabis. Ze rookt of verdampt de cannabis niet, maar gebruikt de plant als ingrediënt in de keuken. Sara gebruikt vier grote potten (30 liter) voor evenveel planten.
Cannabis Capital Conventio

Joost (22)
is zo iemand die altijd de nieuwste Iphone op zak heeft. Een early adaptor en gadget freak pur sang. Een van zijn hobby’s is het thuis kweken van zeldzame cannabissoorten. Hij laat niets aan het toeval over en probeert elke variabele te maximaliseren. Joost heeft een kweektent van 2 bij 1 meter en gebruikt de best verkrijgbare LED verlichting, waarmee hij het lichtspectrum precies kan aanpassen.
Logboek VOC

Naomi
(39) woont in een kleine boerderij met een grote lap grond, in een dunbevolkt deel van Nederland. Ze heeft een flinke moestuin en bakt haar eigen brood. Het spreekt voor Naomi vanzelf dat ze ook haar eigen wiet kweekt: 100% biologisch, zonder kunstmatige hulpmiddelen en in de volle grond. Van een vriendin krijgt ze elk jaar een zakje zaadjes, meestal klassieke Nederlandse soorten als Frysian Dew, Hollands Hope en Brabants Paars.

Thuisteelt

Veiligthuiskweken.nl is in tweede instantie bedoeld voor politici, bestuurders en journalisten. Velen van hen denken dat thuisteelt per definitie gevaarlijk of problematisch is. Ook is relatief onbekend in hoeveel landen en Amerikaanse staten thuisteelt al legaal is. Deze informatie is uiteraard terug te vinden op de site. Met de website en de bijbehorende campagne, met flyers, stickers en posters, willen we thuisteelt op de politieke en maatschappelijke agenda krijgen. Bij ‘Over deze website’ staat daarover: ‘De stichting VOC ijvert voor een duidelijke wettelijke regeling van de thuisteelt. Elke volwassen Nederlander zou het recht moeten hebben om zelf een aantal cannabisplanten te kweken voor persoonlijke consumptie. Tienduizenden Nederlanders doen dat op dit moment al. Met deze website hopen we bij te dragen aan de discussie over regulering en legalisering van cannabis in Nederland in het algemeen en een duidelijke regeling voor thuiskweek voor persoonlijke consumptie in het bijzonder.’

Agenda

Maandelijkse openbare VOC vergadering
Zie www.voc-nederland.org/agenda

11 juni

Cannabis Capital Convention, tweede editie. RAI Amsterdam.

15 juni

Homegrown Cup, Summer Edition. Tilburg.

21-23 juni

Mary Jane Berlin, vierde editie van de grootste cannabisbeurs in Duitsland.

Over het VOC

Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) is een onafhankelijke, niet-commerciële stichting, die sinds 2009 strijdt voor fatsoenlijk cannabisbeleid inclusief het recht op thuisteelt.
Meer informatie
www.voc-nederland.org
Twitter: @vocnederland

Daisy

Daisy

Daisy is commercial advisor and a exhibitor during Cannabis events throughout Europe. She loves her dog as much as she loves to share her expertise about legalization and liberalization of the cannabis industry.
Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.