Zomer, het leven is goed in het Brabantse land…

Zomer, het leven is goed in het Brabantse land…

Afgelopen week was het volop zomer, en was elke dag een prachtige zon overgoten dag om puur van te genieten..

Mijn kweek zou achter het raam zijn, maar met zulk mooi weer en als ik toch thuis ben dan kunnen ze ook best in de achtertuin staan, om extra zonlicht op de planten te kaatsen is een schot geplaatst van  witte brede planken… dit werkt heel goed en ook het raam aan de andere schaduw kant is afgeplakt met wit papier.. het scheelt echt veel in de hoeveelheid licht die zo op de plant valt.

Zomer, het leven is goed in het Brabantse land…

 De plantjes hebben het zwaar als ze niet genoeg water of voeding dreigen te ontvangen in deze dagen en elke fout word onmiddellijk afgestraft… De kersen van vorige keer zijn al in de grond gezakt en de sporen van de groene schimmel met name dood in het medium veel bacteriën die op hun beurt voeding worden voor de plant.

Zomer, het leven is goed in het Brabantse land…

 Om nieuwe aan te voeren is de laag kersen bedekt met een laag verse compost. Deze compost is gewoon de oude compost met een beetje composteer enzym en een nieuwe lading verse bacteriën samen met weer nieuw berm kruid. Bij het plukken let ik erop dat het van alles wat is… genoeg zuring voor de zuurgraad en de zuurstof, ook groene bladsoorten zoals paarden bloem en veel Sintjans kruid voor de olie die erin zit… extra veel brandnetels als stikstof bron en Heermoes om de antifungale werking om de bacteriën weer een voordeel te geven. Belangrijk hierin is afwisseling.

Zomer, het leven is goed in het Brabantse land…

 Probeer als je zelf nog extra compost wil maken om er ook bloesem in te verwerken… in mijn tuin bijvoorbeeld staat ook passie bloem ( leuk voor in de vaporizer) maar er zit ook veel suiker dus voeding in… groeien nog voordat ze in bloei gaan.

Zomer, het leven is goed in het Brabantse land…

 Mocht ik in tijdnood komen dan staat er een 250 watt HPS buiten armatuur klaar voor in de herfst.
Nog even snel een tip.. Spinnen houden vervelende insecten goed tegen… wie wil weten welke spin in zijn of haar tuintje leeft kan kijken op http://www.arachnophoto.com Ik weet er verder niet zoveel van af, maar ben er niet meer bang van, ze doen nuttig werk en de beheerder van die site heeft me verteld dat je een nest van kleine spinnetjes best uit elkaar kan halen voor ze elkaar opeten.

Zomer, het leven is goed in het Brabantse land…

 Die auto flower op de laatste foto is een mango van groenhouse Seeds. Die laat de buren en omgeving wennen aan de wiet geur… ik heb gemerkt dat je het beste altijd een lichte wietgeur om je huis heen kunt hebben hangen want dan klaagt er niemand.
De fles zorgt voor extra co2. Het plantje onder de zonnebloemen groeide het minst hard. Ik ben benieuwd wat die nog doet..
Een kweekverslag van Chris uit Erp

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht