Tienduizenden de straat op voor legale wiet

Tienduizenden de straat op voor legale wiet

Million marijuana march

Over de hele wereld zijn in mei tienduizenden demonstranten de straat op gegaan voor legalisering van cannabis. Vooral in Zuid-Amerika en in het zuiden van Europa was de opkomst hoog. Ook in andere continenten werd actie gevoerd.

Tienduizenden de straat op voor legale wiet

De mars verliep vreedzaam in onder andere Rosario en Buenos Aires in Argentinië, maar dat was niet het geval in Guayaquil in Ecuador, waar de politie om onduidelijke redenen plotseling ingreep. Milton Erazo, coördinator van Guayaquil Cannabico, was niet te spreken over het politieoptreden. Erazo: “We hadden alle vergunningen netjes aangevraagd maar dat weerhield hen er niet van ons het demonstreren onmogelijk te maken.” De politie gebruikte traangas om de groep uit een te jagen en er werden twee mensen gearresteerd. Beiden werden enige uren later vrijgelaten.

Tienduizenden de straat op voor legale wiet

Legalize Cannabis

Ook rond de mars in Rome kwam de politie rond de mars in actie. Daar werden 13 mensen opgepakt met kleine hoeveelheden wiet op zak. Overigens ging het hier vooral om straatdealers, het leek er op dat de politie tijdens de mars even indruk wilde maken. In Praag in Tsjechië liepen vele cannabisfans in een vreedzame mars door het centrum. Leden van de Piraten Partij hebben onlangs een wetsvoorstel ingediend dat burgers ook het recht geeft om hun eigen wiet te kweken. Ook in verschillende steden in de Verenigde Staten en Canada, waaronder New York en Toronto, kwamen blowers de straat op. Een dappere groep mensen deed hetzelfde in Makassar, Indonesië. Daar is lef voor nodig, want de wetten in dit land zijn niet mals. Meer marsen waren er in Mexico Stad en Madrid, waar vele duizenden bijeen kwamen. Net als in Kaapstad, Zuid Afrika en Accra, Ghana, en nog vele, vele andere steden in de wereld. De boodschap was overal hetzelfde: Legalize Cannabis

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht