Verziekte bloeicyclus

De lampen in mijn kweekruimte hadden de afgelopen 40 dagen 12 uur aan en 12 uur uit moeten gaan. Gister kwam ik er achter dat er een onderdeel van de timer was afgebroken waardoor het licht 8 uur aan was, 15 minuten uit, en daarna weer 3 uur en 45 minuten aan. De toppen groeien niet meer en de bladeren zien er verwrongen en vreemd uit. De toppen zijn al drie weken niet groter geworden. Op de meeste toppen drogen de witte haartjes uit. Zijn ze nog te redden als ik het licht weer terugzet op het juiste schema of kan ik de planten er beter uittrekken?

Planten meten het aantal uren ononderbroken uren donker, niet het aantal lichturen. De korte onderbreking van de lichturen was niet lang genoeg om de bloei te beïnvloeden. Het zorgde er alleen maar voor dat de fotosynthese stopte door een gebrek aan licht. Volgens je berekeningen kregen de planten in totaal 12 uur ononderbroken donker, zodat de bloei normaal zou moeten zijn. Door je beschrijving van de bladeren en het gebrek aan groei krijg ik de indruk dat er andere problemen waren met de lichtcyclus, waarbij de donkere periode dagelijks vroeg of laat in de lichtcyclus werd onderbroken.

Ik zou proberen de oogst te redden door te controleren of de timer goed werkt en de planten elke dag op hetzelfde tijdstip 12 uur ononderbroken donker krijgen. De toppen zullen nog enige groei gaan vertonen en binnen de komende dertig dagen oogstklaar zijn.

Verziekte bloeicyclus

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht