Green Dragon tintuur

Green Dragon weed
Bericht laatst bijgewerkt op

Wat is Green Dragon? Hoe wordt het gemaakt?

Starwarsfan

Green Dragon is een vloeibaar concentraat gemaakt van bladeren of toppen. Het wordt gemaakt door gedroogde marihuana enkele weken bij kamertemperatuur in alcohol te laten trekken of, als het sneller moet, door de alcohol ongeveer een uur tot 21ºC te verwarmen.

Hier is het recept:

1.) Maal de bladeren of toppen fijn. Gebruik ongeveer 30 gram blad of 5 gram toppen per 250 cl alcohol.

2.) Verhit het blad of de toppen in een oven op 40ºC tot ze knapperig droog zijn. Hierdoor decarboxyleren de inactieve THCA (zuur) moleculen, die water en CO2 afgeven en worden omgezet in het psychoactieve THC. Door de relatief lage temperatuur blijven de terpenen, de geurmoleculen die mede verantwoordelijk zijn voor de ‘persoonlijkheid’ van marihuana, behouden in plaats van te verdampen.

3.) Optionele stap – Week de wiet in koud water. Het chlorofyl en andere in water oplosbare stoffen lossen op in het water en worden verwijderd, zodat ze niet in de alcoholoplossing terecht komen.

4.) Laat de marihuana trekken in sterke alcohol, zoals 90% zoals Stroh rum. GEBRUIK GEEN SCHOONMAAK OF ISOPROPYL ALCOHOL. HET IS GIFTIG EN KAN BLINDHEID VEROORZAKEN. Laat de oplossing drie weken trekken in een glazen fles of pot op een donkere plek staan bij kamertemperatuur of iets daarboven.

Green Dragon tintuur

Als je de kookmethode gebruikt, verhit dan tot 70ºC en laat de oplossing ongeveer een uur trekken. Alcohol kookt bij circa 78C, dus de temperatuur moet daar onder blijven om verdamping te voorkomen. Gebruik liever een elektrische kookplaat dan gas om de alcohol te verhitten. Gebruik een kookthermometer om de temperatuur van de vloeistof in de gaten te houden. Gebruik binnenshuis een afzuigkap.

Verwijder de marihuana uit de vloeistof met een koffiefilter. De Green Dragon oplossing is nu klaar voor gebruik of kan nog verder worden geraffineerd en geconcentreerd.

Verhit om verder te concentreren tot ongeveer 78ºC, zodat de vloeistof gaat borrelen en verdampt.

Om de niet in olie oplosbare stoffen te raffineren kun je in een pot of fles met een wijde opening een kleine hoeveelheid petroleumether (in sommige landen niet vrij verkrijgbaar) en wat water bij de alcohol gieten. Schud of roer de pot of fles. Er zullen drie lagen zichtbaar worden. Het water absorbeert de wateroplosbare stoffen zoals chlorofyl en andere pigmenten, en kleurt dus groen. De alcohollaag is bleekgroen. De petroleumether lost selectief de THC en de terpenen op maar blijft redelijk helder. Laat het staan en uiteindelijk hou je een stroperige extreem potente olie over. Je kunt wat alcohol aan het concentraat toevoegen en dat een een paar uur onafgedekt laten staan. De petroleumether zal verdampen en een gezuiverde alcoholoplossing achterlaten.

Je kunt Green Dragon op verschillende manieren gebruiken. Mijn favoriete methode is om het met een druppelaar onder de tong te druppelen. De oplossing wordt snel geabsorbeerd door het slijmvlies in de mond en komt snel in de bloedbaan terecht, en geeft binnen een paar minuten een soort rokers-high. Ik heb het ook gebruikt in drankjes en het op eten gedruppeld. Op die manier passeert het de spijsverteringsorganen, waardoor de chemie enigszins verandert en je een eet-high krijgt.

Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.