Materiaal uit de bouwmarkt

Wietplanten
Bericht laatst bijgewerkt op

Kan ik HPS, MH en CFL lampen gebruiken die in bouwmarkten worden verkocht, of moet ik gewoon naar de growshop gaan om ze te kopen? Ik vertrouw de veiligheid van growshops niet meer zo door de verhalen over de politie.
Frankie112

Groeilampen

De lampen die je in growshops kan kopen, en speciaal zijn gemaakt voor de indoorteelt, zijn gewoonlijk geschikter dan de lampen die je bij bouwmarkten kunt kopen. De hogedruknatriumlampen die je in bouwmarkt koopt hebben bijvoorbeeld meestal geen hoger wattage dan 125 of 150. De reflectors zijn ontworpen om licht op een breed in plaats van een compact gebied te reflecteren, en geen enkel type is voorzien van luchtkoeling. Hetzelfde geldt voor spaarlampen (compact fluorescents). De modellen die in growshops worden verkocht hebben een hoger wattage en beschikken over reflectors die het licht boven het kweekbed terugkaatsen. Dat soort reflectors heb ik nog nooit in een bouwmarkt gezien.

Naarmate het formaat van een kweekruimte groter wordt, is het toepassen van speciale lampen belangrijker. Als je op minder dan een vierkante meter kweekt is het nog wel te doen om meerdere kleinere lampen te gebruiken. Aan de andere kant zetten HPS en MH lampen van een lager wattage elektriciteit niet zo efficiënt om in licht als 400 of 600 watt lampen. Ik snap je aarzeling om je gezicht te laten zien bij een growshop. Dit was aanvankelijk vooral een probleem in Amerika en niet in Europese landen, maar ook in Engeland, Frankrijk en recentelijk Nederland is het klimaat omgeslagen. Toen ze eenmaal van het Amerikaanse justitiesysteem hadden geleerd hoe profijtelijk prohibitie kan zijn, is hun houding tegenover dit zoete kruid veranderd.

Als je niet wilt worden gezien bij een growshop zou je een niet-kwekende vriend kunnen sturen. Je kunt je materialen ook over de telefoon of via internet bestellen en je bestelling laten afleveren op een adres waar niet gekweekt wordt. Soms worden gebruikte kweekmaterialen aangeboden op internet, bijvoorbeeld kweekforums of Marktplaats.

Materiaal uit de bouwmarkt

Daisy

Daisy

Daisy is commercial advisor and a exhibitor during Cannabis events throughout Europe. She loves her dog as much as she loves to share her expertise about legalization and liberalization of the cannabis industry.
Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.