Legale markt cannabis staat op exploderen

Legale markt cannabis staat op exploderen

Het volume van de legale cannabismarkt zal volgens het marktonderzoeksbureau Euromonitor International de komende zes jaar met een factor 14 vermenigvuldigen. Zij berekenden dat er in 2018 zo’n 12 miljard dollar in de legale cannabisbranche werd omgezet. Dat kan in 2025 tot 166 miljard dollar zijn gegroeid.

Het instituut heeft berekend dat nu in de legale én illegale cannabismarkt jaarlijks ongeveer 150 miljard dollar omgaat. Ze verwachten dat in 2025 legale wiet 77% van de markt zal beheersen. Zora Milenkovic van Euromonitor International: “Binnen 10 jaar is cannabis een doodgewoon deel van de dagelijkse routine. Cannabis gaat de wereld anders maken met wietproducten op allerlei gebieden; voedsel, drankjes, beaty, gezondheid of voor een fijne buzz.” De grootste potentie ziet men in gezondheid en wellness. Verder zal de tabaksindustrie forse klappen krijgen en wordt vaping steeds meer een alternatief. Cannabis gaat de ‘concurrentieslag’ met alcohol of tabak fors winnen, voorziet het bureau. De groei van legale wiet zal 2000% zijn, alcohol en tabak zetten daar slechts 1.4% en 1,2% tegenover. De verkoop van CBD-producten zal de komende twee jaar al verdubbelen.

Legale markt cannabis staat op exploderen

Nog steeds tekort aan legale wiet in Canada

Een half jaar na de invoering van legale cannabis in Canada wordt het land nog steeds geplaagd door tekorten in de aanvoer van wiet. Accountantskantoor Cowen onderzocht de on-line beschikbaarheid van cannabis in vijf verschillende provincies, en kwam tot de schokkende conclusie dat op verschillende websites slechts de helft van alle aangeboden wietsoorten beschikbaar was.

De beste resuiltaten vond Cowen in Ontario. Daar bleek 61% van het aanbod ook werkelijk leverbaar. Maar in New Brunswick en Newfoundland & Labrador liepen de tekorten weer op. Het rapport keek ook naar de beschikbaarheid van wiet in British Columbia en Alberta. Analast Vivien Azer: “De vraag blijft hoger dan het aanbod, wel worden de tekorten minder.” Van het aanbod in Ontario bleek Canopy Growth Corp 21% voor haar rekening te nemen. Aurora Cannabis volgde met 12%, Tilray en de Cronos Groep volgden met 4%. Buds, de gedroogde wiettoppen, zijn tot nu toe verantwoordelijk voor 75% van het aanbod. De rest bestaat uit capsules, olie en voorgedraaide joints. De gemiddelde prijs voor een gram legale Canadese wiet was Euro 6,75. Cowen verwacht dat de markt eind dit jaar er totaal anders uit zal zien, als ook cannabis edibles, drankjes en vape-producten zijn toegestaan.

Legale markt cannabis staat op exploderen

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht