Coffeeshop Sky High

Coffeeshop Sky High

Rotterdam is de stad van de Euromast en ze zijn er niet bang voor een metertje of meer. Maar voor het echt hogere werk is er Sky High op de Nieuwe Binnenweg, een oud en vertrouwd adres voor de liefhebber van wiet en hasj. Op de Nieuwe Binnenweg zijn een hoop coffeeshops te vinden, maar in het gedeelte waar Sky High zit zijn er maar twee.

In dat oude stukkie Rotterdam, vlakbij het centrum, valt Sky High al van een afstandje te herkennen als coffeeshop. Achter het raam staat een flinke uitstalling van bongs en waterpijpen, en ook het spacey logo trekt de aandacht. De kleurige, rokerig vormgegeven letters in een bol geven gelijk een link naar hippies en trance, en de naam maakt het natuurlijk helemaal af.

Ruime keus

Binnen is het zoals het een goede coffeeshop betaamd, er is een ruime keuze aan wiet en hasj, er zijn brownies en muffins verkrijgbaar, het uitgebreide assortiment wordt constant vernieuwd en voor de liefhebber is er altijd goed te scoren. Niet alleen de bezoekers, maar ook het personeel prijst vooral de Amnesia, Bubblegum en de Purple Cheese, dat zijn toch de kersen op de taart.

Coffeeshop Sky High

Extra service

In de ruime sortering is door Sky High aangegeven of het een sativa of een indica betreft. Een medewerker van de coffeeshop vindt dat het goed is als mensen dat weten, en van die extra service wordt graag gebruik gemaakt. “Meestal vragen de bezoekers sowieso of het een sativa of indica is.” Op het menu wordt niet aangegeven wat het gehalte aan THC of CBD is, dat moet dan eerst in een laboratorium gedaan worden en er moet bij het inkopen rekening mee gehouden worden, “dat schiet niet op.”

Voor je neus afgewogen

De wiet of hasj wordt dan weer wel voor je neus afgewogen, een handeling die de verkoop niet alleen transparant maakt, maar ook betrokkenheid bij het product laat zien. “En daar komen heel wat mensen op af natuurlijk.” Het geeft ook nog wat gezelligheid, iets dat er bij de mogelijkheid van alleen maar afhalen toch een beetje bij inschiet. “Je kan wat draaien en je kan koffie drinken of iets anders, maar je kan niet roken. Tenminste, nu even niet, maar in de toekomst misschien weer wel. We gaan over een paar maanden verbouwen en dan zien we wel wat het wordt.”

Coffeeshop Sky High

Verbouwing

De verkoop zal tijdens die werkzaamheden gewoon doorgaan, op dezelfde locatie natuurlijk, want als coffeeshop mag je niet verhuizen. “Misschien gaan we alleen de laatste week van de verbouwing even dicht. De ruimte is er al, het wordt alleen opgeknapt en anders ingedeeld.” De coffeeshop mag dan oud en vertrouwd zijn, een opknapbeurt kan het best wel gebruiken. “Wij zitten er vanaf 1993 en toen was het al zo, de ruimte is nog steeds hetzelfde.” Blowers vanuit heel Europa weten de weg naar Sky High te vinden, ze komen onder meer uit België, Frankrijk, Engeland en Italië. “Maar toeristen komen niet elke dag. Ja ze komen wel, maar niet dezelfde.” Uiteraard zijn er ook genoeg buurtbewoners die de coffeeshop weten te waarderen, en liefhebbers uit andere delen van Rotterdam.

Coffeeshop Sky High
Nieuwe Binnenweg 59-B
3014 GD Rotterdam

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht