Commotie om blowen in Artis

Joint draaien

Nadat het een raadslid van D66 opviel dat er door toeristen stevig geblowd werd in de Amsterdamse dierentuin Artis, stelde hij daarover vragen in de lokale gemeenteraad. Alexander Hammelburg: “Een jointje opsteken in de stad vind ik prima, maar niet in een dierentuin met al die kinderen in de buurt.”

Wethouder Marjolein Moorman was dat met hem eens en meldde in gesprek te gaan met de directie van Artis. Al snel kwam ze erachter dat Artis het blowen, net als het roken van tabak, gewoon gedoogde. Dat was tegen het zere been. Want, aldus de wethouder, mensen willen in een dierentuin graag genieten en dat doe je het best in een schone omgeving met een schone lucht. Omdat Artis nogal wat subsidie van de gemeente Amsterdam krijgt, dreigde ze die subsidie te heroverwegen indien Artis bij het gedoogbeleid ten opzicht van het roken van tabak en cannabis zou blijven. Na alle politieke commotie koos Artis eieren voor haar geld. Directeur Rembrandt Sutorius heeft inmiddels laten weten dat de dierentuin vanaf 2019 rookvrij zal zijn. Er wordt actie gevoerd door een aantal gezondheidsinstellingen om ook andere dierentuinen, pretparken en openlucht zwembaden zo snel mogelijk rookvrij te krijgen.

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht