Koop geen nepdrugs

Coffeeshop Relax: de gezelligste coffeeshop van Amsterdam

Ondanks de inzet van politie en andere maatregelen blijft het straatdealen een hardnekkig probleem in Amsterdam. Sterker nog, het probleem breidt zich steeds verder uit tot zelfs buiten het centrum van de stad.

Zoals bekend zorgt het straatdealen voor overlast, voor onrustgevoelens onder bewoners en ondernemers en worden toeristen veelal opgescheept met inferieure of pure nepdrugs. Minder bekend is dat sommige straatdealers bij de verkoop intimiderend te werk gaan en soms zelfs toeristen beroven.

Campagne

Voor de Amsterdamse coffeeshop- en de smartshopbranche was dit een tijd geleden aanleiding om een campagne te starten om toeristen te waarschuwen voor deze praktijken. Met flyers, stickers, posters, een voorlichtingsfilmpje en de website www.ignorestreetdealers.com worden de meest basale tips gegeven plus adviezen wat te doen, mochten toeristen toch in de problemen komen. Dat dit een effectief medium is om te waarschuwen moge blijken uit het feit dat de campagne in steeds meer steden in Nederland draait waar zich overeenkomstige problemen met straatdealen afspelen. Om een en ander een nieuwe impuls te geven werd in oktober op het Leidseplein actie gevoerd, waarbij nepdealers op ludieke wijze nepdrugs probeerden te slijten.

www.ignorestraatdealers.com

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht