Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

De wereld werd in 2010 verrast met het prachtige en succesvolle Red Dead Redemption. Acht jaar later verschijnt deel 2, dat als een voorloper van het origineel mag worden beschouwd. En het is wederom een geweldige prestatie van ontwikkelaar die Rockstar Games.

De Verenigde Staten in 1899. De tijd van het Wilde Westen ligt eigenlijk achter ons, want de beschaving heeft het hele land wel zo’n beetje bereikt. Toch zijn er nog verschillende outlaw gangs actief. Een van die bendes is die van Dutch Van der Linde. In Blackwater gaat een overval goed mis en Van Der Linde en zijn rechterhand Arthur Morgan worden al snel achtervolgd door premiejagers en federale agenten. Een nietsontziende strijd op leven en dood volgt wanneer de bende probeert om de achtervolgers van zich af te schudden. Maar het Wilde Westen wordt steeds kleiner. Bovendien lopen de spanningen hoog op.

Eigenzinnig

Want naast Dutch en Arthur lopen er nog andere eigenzinnige karakters in de groep criminelen rond. Zo zien we John Marston, de hoofdrolspeler van het vorige deel terug. Dutch lijkt de situatie steeds minder onder controle te hebben. Maar hij ziet wel in wat er aan de hand is: “Ze jagen alleen maar zo fanatiek op ons omdat ze bang zijn voor alles waarvoor we staan.” Aan zijn zijde vinden we naast Arthur ook Hosea Matthews, een gentleman-dief die zich op charmante wijze overal uit kan praten. Of bijvoorbeeld Javier Escuella, een Mexicaanse revolutionair die altijd voorop gaat in de strijd en in zijn idealen gelooft. Een ander sterk karakter vinden we in Susan Grimshaw. Deze no-nonsense dame zorgt ervoor dat alles (min of meer) op rolletjes loopt: “Als ik hier niet was, zou de helft van jullie wegrotten in zijn eigen vuil.” Ook Abigail Roberts, Karen Jones en Tilly Jackson weten zichzelf prima staande te houden. Al met al is Red Dead Redemption 2 een uitstekende game die voor ontelbare uren spelplezier zorgt. De Open Wereld ziet er magnifiek uit en in je rol als Arthur Morgan bepaal jezelf hoe de game zich ontrolt. Bedenk wel; elke actie heeft een consequentie later in het spel. Of dat genoeg is om te overleven? Arthur Morgan: “We zijn dieven in een wereld die ons niet meer wil…”

Door: Redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht