Liposomale Afgifte: Meer Efficiëntie En Kracht Van CBD

Cannabidiol (CBD) is als holistische behandeling de laatste maanden steeds populairder geworden. Een toename van wetenschappelijk onderzoek heeft onze kennis over CBD’s medicinale eigenschappen uitgebreid. Dit heeft weer geleid tot veel meer toepassingen. CBD is een dagelijks supplement geworden voor een verbeterd welzijn. Het komt van pas bij angstige huisdieren, is gunstig voor sporters en nog veel meer. De diversiteit aan toepassingen van deze niet-giftige en niet-psychoactieve cannabinoïde lijkt eindeloos.

CANNABINOÏDEN WERKEN SYNERGETISCH MET ONS LICHAAM

De relatie tussen cannabinoïden—chemische stoffen in de cannabisplant—en ons endocannabinoïde systeem is inmiddels veel beschreven. Door het stimuleren van de receptoren CB1 en CB2, brengen cannabinoïden diverse biologische reacties in gang. Ons endocannabinoïde systeem speelt daarbij een actieve regulerende rol. Dit systeem is aanwezig in specifieke hersengebieden, het centrale zenuwstelsel en vitale organen.

CBD heeft met beide receptoren geen hoge bindingsaffiniteit. Toch heeft het een aanmerkelijk indirect effect. Hierbij worden diverse mechanismen in gang gezet. Blijkt een product in staat het welbevinden te vergroten? Dan wordt daarna vaak een manier van inname bedacht of een verbeterde werking ontwikkeld zodat ons lichaam het kan opnemen. Beide wegen leiden tot een verbeterd product voor de eindgebruiker. In essentie kan er meer worden bereikt met minder.

Liposomale Afgifte: Meer Efficiëntie En Kracht Van CBD

DE EFFECTIVITEIT VAN CBD VERBETEREN

Dat traject naar verbetering en verfijning neemt ons mee naar de microscoop. Daaronder zien we minuscule, bolvormige blaasjes die liposomen worden genoemd. Een gebruikelijke methode voor CBD inname is het onder de tong druppelen van CBD olie (sublinguaal). Geavanceerde methodes om pure CBD te leveren aan doelweefsels is daarbij de voornaamste focus van deskundige CBD bedrijven geweest.

Liposomen en liposomale afgifte klinken wellicht technologisch geavanceerd. Het tegenovergestelde is echter waar. Liposomen worden al sinds hun ontdekking in 1961, door twee prominente biofysici, gebruikt als niet-giftige, gerichte toediening van medicijnen. Liposomen bestaan uit dubbellagige fosfolipide membramen. Deze vormen een beschermende barrière, die de actieve ingrediënten binnenin behoudt en beschermt. De wetenschappelijke superioriteit van liposomen wordt duidelijk als je bedenkt hoe de beschermende barrière een manier vormt om de werkzaamheid te versterken. Aangezien de bestanddelen veilig in de liposoom zitten, wordt de biobeschikbaarheid van CBD veel hoger.

Liposomale Afgifte: Meer Efficiëntie En Kracht Van CBD

LIPOSOMEN SPELEN EEN BELANGRIJKE ROL IN DE TOEKOMST VAN CBD

Door deze state-of-the-art technologie te gebruiken, zijn CBD moleculen in staat om ongeschonden getransporteerd te worden door het spijsverteringskanaal, totdat ze het darmslijmvlies bereiken. In eerdere situaties zouden spijsverteringsenzymen de moleculen beginnen af te breken, wat een vertragende en verminderende invloed heeft op de hoeveelheid CBD die het lichaam kan opnemen.

De voordelen van liposomale afgifte zijn tweezijdig. De opname is niet alleen sneller, maar de werking van de CBD olie is zelfs bij lage concentraties krachtiger. Met liposomale toediening kunnen CBD oliën met een concentratie van 4% sneller dezelfde therapeutische voordelen bieden dan olie die wordt geproduceerd volgens traditionele methodes met een aanzienlijk hoger gehalte cannabidiol.

De combinatie van CBD en liposomen lijkt voorbestemd. Zeker wanneer je bedenkt dat de twee gekoppeld kunnen worden voor 100% effectiviteit. De actieve ingrediënten verliezen hun werking niet tijdens het proces van sonicatie. CBD blijft bewijzen dat de complexe wereld van cannabinoïden nog grotendeels ontdekt dient te worden. Hopelijk wordt uiteindelijk, in samenwerking met de wetenschap, de medicinale waarde van cannabis volledig duidelijk.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht