FERROTOPIA: “Ik maak dingen”

FERROTOPIA: “Ik maak dingen”

Kom je dit jaar nog naar Amsterdam? Dan is het misschien leuk om een bezoekje aan de NDSM werf te brengen. Deze werf die ooit gekraakt was is uitgegroeid tot een internationale culturele hotspot. Tot 2 december is nu bijvoorbeeld Ferrotopia van de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout te zien.

Ferrotopia is een kunstinstallatie in de openbare ruimte, ‘gesamtskunstwerk’ en pop-up museum inéén. De kunstinstallatie is een ode aan ijzer (ferro is ijzer) en bestaat uit een verzameling karaktervolle gebouwen op de NDSM werf.

Onderdelen hiervan waren de afgelopen drie jaar te zien op de Ruhrtriënnale in Bochum (Duitsland) en bij het Centre Pompidou in Parijs (Frankrijk). Alhoewel het beeldbepalende werk Dominikator daar verboden werd. Te omstreden. Zo hoort kunst te zijn.

FERROTOPIA: “Ik maak dingen”
Dominikator
FERROTOPIA: “Ik maak dingen”
Valhamerhuis

Sloopkogel

Op de NDSM-werf wordt een nieuw werk gepresenteerd; het Valhamerhuis, een plek voor destructie en recycling. Met een enorme sloopkogel worden hier metalen projecten vernietigd en deels weer opgebouwd. De Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout antwoordt in de Amsterdamse krant Het Parool op de vraag ‘Hoe wordt dat slopen en bouwen eigen kunst? Van Lieshout: “Dat is een vraag die ik me eigenlijk nooit stel: is het kunst? Ik maak dingen. Sommige mensen vinden dat kunst, andere niet. Sommige mensen vionden het goeie kunst, anderen slechte kunst…. Dat zal hier niet anders zijn.”

FERROTOPIA: “Ik maak dingen”

Ferrotopia | Atelier Van Lieshout
NDSM-werf, Amsterdam Noord
27 april-2 december 2018
Gratis toegang
(makkelijkst bereikbaar met een pont vanachter Centraal Station Amsterdam)

Meer info: www.ateliervanlieshout.com

Door: Rob Tuinstra

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht