Henry Rollins over legale wiet – “Ik zie het als een burgerrecht”

Henry Rollins over legale wiet - “Ik zie het als een burgerrecht”

Henry Rollins is vooral bekend als zanger van de legendarische Amerikaanse punkband Black Flag. Maar Rollins is ook schrijver, acteur, spoken word artiest en hij maakte muziek in de Rollins Band. In de Verenigde Staten is hij berucht en beroemd om zijn ongepeperde uitspraken over elk mogelijk onderwerp. Ook over cannabis heeft Rollins wel wat te zeggen.

Hoewel hij een echte rock ’n roll legende is, heeft Rollins er geen geheim van gemaakt dat hij nooit een fan van drank of drugs is geweest. Ja, hij heeft er in zijn Black Flag tijd mee geëxperimenteerd, maar hij vond het niets. Rollins-kenners zullen er niet verbaasd over zijn. Rollins wil altijd en overal ‘in control’ zijn. Zowel fysiek als mentaal. En in het Rollins-universum betekent dat dat je eigenlijk straight edge moet zijn. Geen drank of drugs dus.

Henry Rollins over legale wiet - “Ik zie het als een burgerrecht”
Henry Rollins in de Oaksterdam University (foto: History Channel)

“I just sat it out”

Toch is hij een groot voorstander van de legalisering van cannabis. Die boodschap verspreidt hij via zijn optredens, in zijn columns voor onder andere LA Weekly of tijdens publieke optredens. In november sprak hij tijdens de Oregon Marijuana Business Conference. Voor zijn speech werd hij door de OCC (Oregon Cannabis Connection) aan de tand gevoeld. Want waarom ijvert Rollins toch zoveel voor die legale wiet? Allereerst vertelt hij over die ene keer dat hij met andere leden van Black Flag cannabis probeerde. Hij werd heel erg stoned. Maar hij genoot er niet van, in tegenstelling tot de rest van de band: “I got really stoned, it didn’t take long, and it wasn’t subtle. I just didn’t enjoy it. I just sat there and asked, ‘How long will this last?’ and they said, ‘About half an hour’… so I just sat it out.”

Erfenis van Reagan

Desondanks is hij een vervent voorstander van legale wiet. Rollins: “Ik zie het als een burgerrecht. Het wordt gebruikt om iedereen die niet blank is in de VS extra hard aan te pakken. Het is belachelijk. De War on Drugs is een oorlog tegen arme mensen. Het is een erfenis van president Reagan.” Hij vervolgt: “Als je ziet hoeveel goede eigenschappen cannabis wel niet heeft. En dan ga ik van CBD naar reuma naar glaucoom en noem maar op. Als je ziet hoeveel mensen baat hebben van cannabis. Geestelijk, lichamelijk, er is zoveel goeds mee te doen.” Hij begrijpt niet dat alcohol en tabak overal vrij verkrijgbaar zijn, terwijl cannabis in veel gevallen nog strafbaar is: “Ik ben nog nooit bedreigd door iemand die een joint rookte. Dat kan ik niet zeggen voor alcohol. No guy on weed ever chased me down the street threatening to kill me, but if I had a dollar for every drunk in my face that wanted to take a swing at me I’d be rich!”

Henry Rollins over legale wiet - “Ik zie het als een burgerrecht”

Big Pharma

Wat Rollins betreft moet de cannabisbeweging zich opmaken voor een gevecht met “Big Pharma”, de machtige farmaceutische industrie. Want die zullen er alles aan doen om de opkomst van mediwiet tegen te houden. Rollins: “Mediwiet heeft een machtige tegenstander, de farmaceutische industrie. Mediwiet is niet grappig voor hen. Zij hebben zo lang een monopoly over jouw gezondheid gehad, zelfs nog voordat jouw ouders geboren werden. Dat gaan ze niet opgeven.” Blijf dus doorvechten, is het motto van Henry Rollins. Tegen onrecht, tegen multinationals, tegen alle leugens.

Door: Rob Tuinstra

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht