Recept: Hoe maak ik cannabisthee?

Recept: Hoe maak ik cannabisthee?

Voor de bereiding van een kopje thee, neem je de dosis die is voorgeschreven voor jou, dit is namelijk per persoon verschillend. Je kan deze als pure cannabisthee drinken. Als je deze smaak niet prettig vindt of het niet effectief genoeg vindt, kan je er wat honing bij doen en een scheutje melk/room (vetten).

Je doet de klein gemaakte cannabis in water dat net van de kook af is. Dit laat je ruim 20 tot 30 minuten op een warmhoudplaatje staan en je moet geregeld roeren. Als je er melk/room of boter bij doet, doe dit dat gelijktijdig met de cannabis, dan worden er meerdere cannabinoïden in de thee opgenomen. Dus het effect zal beter zijn als zonder deze toegevoegde vetten.

Recept: Hoe maak ik cannabisthee?

Klaar om te drinken

THC is erg lipofiel (vetminnend), maar niet geheel onoplosbaar in water. De oplosbaarheid van THC in water bij 20 graden Celsius is 0.0028 mg/mL. Bij 20 graden lost dus 0.0028 mg THC op in één milliliter water. In een kop thee van 250 mL zou dat dan neerkomen op (250 mL) x (0.0028 mg/mL) = 0.7 mg. Hierna knijp je het residu uit en filter je het: klaar om te drinken. Uiteraard kun je nog op andere manieren cannabisthee maken. De werking begint 30 tot 90 minuten na het innemen. Het sterkste effect is merkbaar na twee tot drie uur. De werking houdt vier tot acht uur aan.

Op je gezondheid

Op de website van de NCSM (www.nscm.nl) staat weer een andere bereidingswijze. Cannabis in de vorm van thee geeft een ander effect dan bij inhalatie. U kunt thee het best gebruiken als u nooit eerder cannabis heeft gebruikt of bij chronische klachten zoals reumatische pijnen, bij spasmen, misselijkheid en braken. Als U ernstige pijn vanuit het centrale zenuwstelsel of acute klachten hebt, is inhaleren door middel van verdampen of roken (niet aanbevolen met tabak) een sneller en sterker effect. Op je gezondheid!

www.pgmcg.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht