10 redenen waarom wiet veiliger is dan alcohol

Om een goede tijd te hebben, heb je soms wat hulp nodig. Maar moet je naar de wiet of de wijn grijpen? Hier zijn enkele redenen waarom wiet veiliger is dan alcohol.

Er zijn duizend redenen waarom wiet veiliger is dan alcohol. Maar we hebben het samengevat tot een lijst van 10. Als je de volgende keer met vrienden uitgaat, moet je misschien een keuze maken. Wil je drinken of wil je high worden? Hopelijk helpt deze lijst je om de beslissing gemakkelijker te maken.

10. Zal niet leiden tot gewichtstoename

Laten we beginnen met een van de meest fundamentele redenen waarom wiet veiliger is dan alcohol. Alle artsen zijn het erover eens dat overgewicht ongezond is. Daarentegen heeft wiet geen calorieën en zal het dus geen gewichtstoename veroorzaken. In feite kan het zelfs het tegenovergestelde effect hebben.

9. Veroorzaakt geen blackouts

Weet je nog dat je afgelopen weekend al die Kamikaze-opnames hebt gedaan, een fiets hebt gestolen en hem meteen in een stenen muur hebt gestuurd? Nee? Je hebt waarschijnlijk een black-out gehad.

Als je te veel drinkt, kun je eigenlijk zo dronken worden dat je je niet meer herinnert wat je hebt gedaan. Dit kan er niet alleen toe leiden dat uw vrienden grote chantage beelden krijgen, maar het kan ook ongelooflijk gevaarlijk zijn als u in een risicovolle situatie terechtkomt. Aan de andere kant heeft cannabis niet hetzelfde risico.

8. Niet geassocieerd met geweld

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom wiet veiliger is dan alcohol.

Er is een overvloed aan bewijs dat aantoont dat overmatig alcohol gebruik te maken heeft met geweld. Dit soort geweld beperkt zich niet alleen tot dronken gevechten. Het is ook gelinkt aan huiselijk en seksueel geweld. Een onderzoek uit 2014 laat echter zien dat in regulier cannabisgebruik het verband tussen intieme partnergeweld aanzienlijk kleiner is.

7. Geen katers

De meeste mensen die drinken hebben ook katers meegemaakt. Variërend van mild tot ernstig, we zijn het er allemaal over eens dat dit onaangename ervaringen zijn. Omdat ze zo veel voorkomen, hebben de meesten van ons eigen gepersonaliseerde kater geneesmiddelen (koffie, red bull en vettig voedsel, iemand?).

Weet je wat geen katers veroorzaakt? Wiet.

6. Minder auto-ongelukken

Er is een verband gevonden tussen een toename van auto-ongelukken in steden met gelegaliseerde wiet. Maar correlatie is niet hetzelfde als veroorzaking, en in deze gevallen is er geen manier om te weten of wiet de oorzaak was van een van de ongelukken.

We hebben jarenlang onderzoek dat aantoont dat alcoholgebruik een belangrijke oorzaak is van auto-ongelukken.

5. Verminderd risico op letsel

We weten allemaal dat alcohol je motorische vaardigheden beschadigd. Hoewel dit negatieve effect mild genoeg kan zijn om alleen te resulteren in het niet in staat zijn om in een rechte lijn te lopen, moet je denken aan alle risico’s die een verminderde coördinatie met zich meebrengt.

Je zou in het verkeer kunnen afdwalen, een trap af kunnen vallen, struikelen en zo hard op je hoofd vallen dat je ernstige hersenschade krijgt.

Hoewel je een lichte verwonding kunt krijgen als je high bent als je per ongeluk het verlichte uiteinde van een joint vastpakt, is het risico op ernstig letsel veel lager dan wanneer je dronken wordt.

4. Er is geen risico op verslaving

Alcoholisme is een serieus probleem. En het is er een die niet discrimineert. Iedereen met een geslacht, leeftijd of sociaaleconomische status kan verslaafd zijn aan alcohol. Zoals alle verslavingen is het een ziekte die niet alleen de alcoholist treft, maar ook zijn dierbaren.

Er is absoluut geen bewijs dat wiet verslavend is. De meeste experts zijn het erover eens dat dit niet zo is en dat het zelfs kan helpen om verslaving te beteugelen.

3. Niet geassocieerd met hersenschade

Onderzoekers hebben geconcludeerd dat overmatig alcoholgebruik schade aan de hersenstructuur veroorzaakt. En niet alleen psychische schade maar ook fysieke schade veroorzaakt.

Onderzoekers hebben ook vastgesteld dat wiet geen schade aan de hersenen veroorzaakt. Er zijn zelfs studies die aantonen dat het daadwerkelijk een positieve impact heeft, binnen populaties met de ziekte van Alzheimer.

2. Niet gekoppeld aan belangrijke ziekten

Overmatige alcohol is gekoppeld aan talloze ziekten. Deze ziekten omvatten cirrose van de lever, kanker, verminderd immuunsysteem, osteoporose, pancreatitis … de lijst gaat maar door.

Cannabis is niet gekoppeld aan belangrijke ziekten, het wordt door (sommige) artsen aanbevolen om bepaalde ziekten te verlichten en te behandelen. Wanneer heb je voor het laatst gehoord van een arts die drank aanbeveelt als een behandeling?

1. Je kunt geen overdosis nemen

Eerlijk gezegd is dit een van de meest dringende redenen waarom wiet veiliger is dan alcohol.

Alcoholvergiftiging is een serieus probleem. Het doodt mensen letterlijk. En het is een stuk eenvoudiger dan de meeste mensen zich realiseren dat ze een dodelijke hoeveelheid alcohol gebruiken.

En theoretisch gezien zijn er geen geregistreerde stergevallen door wiet gebruik.

Hoewel er genoeg redenen zijn waarom wiet veiliger is dan alcohol, vertellen we je niet om nooit te drinken. We willen alleen dat u op de hoogte wordt gehouden, zodat u betere beslissingen kunt nemen over uw gezondheid, geluk en leven. Alcohol is meestal prima met mate! Zorg ervoor dat je het niet overdrijft.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht