Afghanistan – Het land van de rebellie

Afghanistan - Het land van de rebellie
Bericht laatst bijgewerkt op

Afghanistan is een land vol door tribale rivaliteiten, koloniale oorlogen en geo-politieke conflicten. Oorlog lijkt er bijna altijd te zijn. De Afghanen hebben hun bergen altijd “het land van rebellie” genoemd.

Ondanks al deze chaos is Afghanisan adembenemend mooi. Vraag maar eens aan de hippie-travellers, die al in de jaren zestig naar Afghanistan afreisden vanwege de geweldige cannabis die daar te vinden was. Maar sinds de Russen het land in 1979 binnenvielen, is het toerisme vrijwel stil komen te liggen. Alleen doorgewinterde avonturiers zoals de Amerikaanse fotograaf Steve McCurry bezoeken Afghanistan nog steeds. Uitgeverij Taschen heeft nu een verzamelwerk uitgebracht, waarin zijn mooiste foto’s uit veertig jaar werk staan.

Afghanistan - Het land van de rebellie

Gevaren

Steve McCurry heeft zich altijd blootgesteld aan de gevaren die een onvermijdelijk deel van het leven zijn in dit ruige en gevaarlijke berglandschap. Voor zijn eerste reis naar Afghanistan in 1979 kreeg hij geen toestemming; in Afghaanse kledij werd hij vanuit Pakistan het land binnen gesmokkeld. In 1984 verwierf hij wereldfaam voor het bekende portret van een Afghaans meisje met indringende groene ogen. Maar hij maakte nog veel meer prachtige foto’s, in gebieden die afgewisseld door de Russen, de Taliban, door verschillende stammen of door de Afghaanse overheid werden gecontroleerd. Vele fotografen volgden in de voetstappen van Steve McCurry. Maar niemand maakte zulke indrukwekkende beelden als McCurry.

Afghanistan - Het land van de rebellie

Afghanistan
Steve McCurry
Taschen

www.taschen.nl

Door: redactie Highlife

Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.