The Cannabis Health Index

Iedereen die overweegt cannabis te gebruiken als medicijn kent het probleem. De overdaad aan informatie op internet maakt het lastig te bepalen of en zo ja welke soort en bereidingswijze van cannabis bij welke kwalen effectief is.

The Cannabis Health Index

Om voor lezers meer helderheid te scheppen schreef Uwe Blesching een pil van 600 pagina’s waarin de effectiviteit van cannabis bij de behandeling van 100 chronische symptomen en ziektes wordt beschreven. Wereldwijd verzamelde onderzoeksresultaten worden gebruikt om met een score van 1 tot 5 wietblaadjes aan te geven hoe sterk het bewijs is dat cannabis bij een specifieke aandoening helpt. Dat mag dan nuttige informatie zijn, critici wijzen op de focus die Blesching legt op mindfulness-technieken, die eerder een persoonlijke hobby van de auteur zouden zijn dan algemeen bruikbaar wetenschappelijk bewijs. Daarnaast slaat de schrijver nog meer zijwegen in. Zo bespreekt hij de rol van kruiden en andere voedingsmiddelen in het genezingsproces. Toch is 20 euro voor 600 pagina’s actueel overzicht van het wereldwijde mediwietonderzoek geen geld.

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht