Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast – Deel 10

7-7-2017, Bijna klaar

De groei is er nu wel uit maar de toppen worden nog steeds elke dag dikker en zwaarder! Sinds vorige week ben ik gestopt met het geven van voeding en bloeistimulator.
Ongeveer de helft van de witte haren op de toppen is bruin verkleurd. Vuistregel is dat bij een verkleuring van ¾ van de haren de plant geoogst kan worden. De productie van THC is ook nog niet op z’n top. De trichomen of harsklieren zijn nog steeds erg helder van kleur. Aan de helderheid en kleur van de trichomen kun je beoordelen wat het effect van de wiet zal zijn. Heldere trichomen geven een energieke geestelijke high. Naarmate ze verouderen en bruiner worden zal het effect steeds meer richting een zware fysieke stoned gaan. Het is maar net waar je van houdt. De Milky Way mag wat mij betreft zeker nog wel een week in de kast blijven staan. Meer tijd is er helaas ook niet. Vanwege mijn vakantie en die van de Soft Secrets redactie heb ik de oogstdatum al in moeten plannen. 14 juli. Of de plant dan al helemaal uitgebloeid is of niet. Jammer maar het is niet anders. Dan maar een energieke geestelijke high.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 10
De Milky Way op 7-7-2017.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 10
De stokken dienen nu meer ter ondersteuning van de zware toppen dan om de takken te buigen.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 10
Ongeveer de helft van de haren is verkleurd.

Zaaien

Zoals gezegd zal de Milky Way over een week worden geoogst. De wiet zal ook in de Bonanza kweekkast worden gedroogd. Dit duurt ook ongeveer een week. Dus over twee weken zal de kast weer leeg staan. Tijd dus om de zaden voor de nieuwe ronde te gaan planten.

In samenspraak met de jongens van Kiwiseeds hebben we gekozen voor Alegria, een Indica soort met z’n oorsprong in Spanje. Dit keer niet-gefeminiseerd zaad. Daarom zaai ik 6 planten zodat ik er praktisch zeker van kan zijn dat er tenminste 1 vrouwelijke plant tussen zit. De kast waar ik in ga kweken is de Bonanza G-Leds 140. Dezelfde kast waar ik nu in heb gewerkt maar dan met een 140 Watt LED lamp. Alleen de lamp zal dus worden vervangen voor de G-Leds 140. De rest van de Bonanza kast is nog prima in orde. Het koolstoffilter kan ook nog wel een ronde mee. De kast heeft gedurende de hele kweek geen stankoverlast veroorzaakt.

Volgende keer gaan we oogsten en kijken of de Alegria’s al zijn opgekomen.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 10
De kast voor de volgende ronde, Bonanza G-Leds 140.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 10
G-Leds 140, de kweeklamp van de volgende ronde.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 10
Alegria, een Indica met Spaanse roots.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 10
De 6 zaden vlak voor ze geplant worden in de stek aarde.

Lezersaanbieding:

Wil je ook aan de slag in zo’n G-tools Bonanza mini kweekkast? Speciaal voor alle Softsecrets lezers hebben we een speciale aanbieding samengesteld. Deze bestaat uit:
•    Bonanza 0,35m2 plug & play kweekkast inclusief 250 Watt HPS verlichting.
•    Zwenkventilator
•    Zak 40 liter Guanokalong 100% biologisch organische kweekaarde
•    Startpakket voeding: Bio Bizz Try Pack
•    1 x Rootpouch textielpot 12 liter
•    Transport per mini pallet in Europa.

Dit complete pakket met een winkelwaarde van €728,- kun je hier bestellen voor slechts €625,-
Ter voorkoming van transportschade zal het pakket op een min1 pallet (l x b x h: 80 x 60 x 120cm) worden aangeboden. De transporteur zal telefonisch of per email contact met u opnemen om een leverafspraak te maken.

Meer informatie:

Instructievideo opbouw Bonanza kweekkast:

Bestellen:

Ja, ik wil de G-kit Bonanza met 250 Watt HPS verlichting bestellen! Ik maak hiervoor 625,-euro over op IBAN rekeningnummer NL13INGB000.8806.319 (BIC INGBNL2A) ten name van Mager en van Dijk, onder vermelding van G-Kit Softsecrets  en mijn naam.

[contact-form-7 id=”12228″ title=”Order form”]

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht