MCN – Duitsland: mediwietwet in werking getreden

medicinale cannabis

MCN - Duitsland: mediwietwet in werking getreden

Een wet die het voorschrijven van cannabis toestaat door elke arts, trad op 10 maart in werking. Als standaardmedicatie niet effectief werkzaam is, moeten de zorgverzekeraars een behandeling met cannabis, cannabisextracten of op cannabis gebaseerde medicijnen zoals Sativex, Dronabinol en Nabilon, betalen. De wet heeft geen begrensde mogelijkheid voor het voorschrijven van cannabis of op cannabis gebaseerde medicijnen voor bepaalde aandoeningen. In de toekomst wordt een staatsbewaakte cannabisteelt in Duitsland georganiseerd, maar tot dan zal cannabis worden geïmporteerd uit Nederland en Canada. Het ministerie van gezondheid verklaarde dat verwacht wordt dat cannabis uit Duitsland niet voor 2019 in de apotheek te verkrijgen zal zijn. Patiënten die nu in grote getale verzoeken een cannabistherapie te krijgen, worden met meerdere problemen geconfronteerd. Veel artsen zijn niet voldoende over het thema geïnformeerd en blijven afwachtend en sceptisch, de prijzen voor cannabis zijn in de meeste apotheken gestegen en de kostenovername door de zorgverzekeraars is vaak ongewis.

Door: PGMCG

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht