Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast – Deel 8

13-6-2017, Lollipopping

Het dieven (lollipopping) van de plant kon echt niet langer worden uitgesteld. De Milky Way bloeit nu al bijna 5 weken en eigenlijk ben ik al te laat. Ik wilde het onderste derde deel van de zijtakken wegsnoeien en zo meer ruimte aan de bovenste delen van de plant geven. In deze fase betekent dat er al een paar mooie topjes weggeknipt gaan worden. Jammer maar ik denk dat dit toch wel de overgebleven toppen ten goede gaat komen. Dieven van bomen is een standard gebruik bij fruittelers. Het zorgt voor mooier en groter fruit in de overgebleven bovenste takken. Dit zal het oogsten van de toppen straks een stuk eenvoudiger maken. Daarnaast zorgt het voor een betere luchtcirculatie in de Bonanza kweekkast wat ook weer bijdraagt aan een betere gezondheid van de plant.

Als je je plant al dieft voor de bloei ingezet is kun je de afgeknipte takken gebruiken voor het maken van klonen. Daarover een andere keer meer.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 8
Milky Way op 13-6-2017 (voor de knipbeurt).
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 8
Gebruik een snoeischaar om te “lolliepoppen”.

Buigen

Nadat de plant gesnoeid is is het tijd geworden om de overgebleven takken naar buiten te buigen. Je kunt dit op allerlei manieren doen maar het eenvoudigst is om wanneer je zoals in mijn geval met maar 1 plant werkt een paar bamboestokken onder een hoek van 70 graden in de grond in de pot te steken. Doe dit wel voorzichtig, wanneer je voelt dat je met de stok op een wortel stuit manouvreer hier dan om heen of kies een andere plek. Je kunt de hoek waaronder je de stokken in de pot steekt zo groot maken als je wilt maar in de Bonanza kweekkast heb ik niet meer ruimte. Als de plant terug gezet wordt in de kast raken de bovenkanten van de stokken de wanden van de kast.

De Milky Way heeft 4 grote zijtakken die ik naar buiten wil buigen dus prik ik vier stokken in de pot. Deze zijtakken bind ik vervolgens met ijzerdraad aan de stokken. Zorg dat je het ijzerdraad niet te strak om de takken draait. De takken zullen namelijk nog dikker worden en worden anders afgenepen door het draad. De takken van de plant staan nu naar buiten uit. Hierdoor kan het licht tot dieper in de plant doordringen en wordt de luchtcirculatie in de Bonanza kweekkast verbetert.

De komende week ben ik op reis. De volgende editie van de blog zal dus iets langer op zich laten wachten dan je gewend bent. De Milky Way zal tegen die tijd weer een flinke stap in de bloei hebben gezet dus dit beloofd wel een paar sappige plaatjes.

Blijven volgen dus!

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 8
De Milky Way na de knipbeurt en met bamboestokken.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 8
Een paar Duitsers bewonderen de Milky Way.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 8
Dit kan bijna niet meer fout gaan zou je zeggen.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 8
De stam van de Bonanza is al aardig dik en houtig geworden.

Lezersaanbieding:

Wil je ook aan de slag in zo’n G-tools Bonanza mini kweekkast? Speciaal voor alle Softsecrets lezers hebben we een speciale aanbieding samengesteld. Deze bestaat uit:
•    Bonanza 0,35m2 plug & play kweekkast inclusief 250 Watt HPS verlichting.
•    Zwenkventilator
•    Zak 40 liter Guanokalong 100% biologisch organische kweekaarde
•    Startpakket voeding: Bio Bizz Try Pack
•    1 x Rootpouch textielpot 12 liter
•    Transport per mini pallet in Europa.

Dit complete pakket met een winkelwaarde van €728,- kun je hier bestellen voor slechts €625,-
Ter voorkoming van transportschade zal het pakket op een min1 pallet (l x b x h: 80 x 60 x 120cm) worden aangeboden. De transporteur zal telefonisch of per email contact met u opnemen om een leverafspraak te maken.

Meer informatie:

Instructievideo opbouw Bonanza kweekkast:

Bestellen:

Ja, ik wil de G-kit Bonanza met 250 Watt HPS verlichting bestellen! Ik maak hiervoor 625,-euro over op IBAN rekeningnummer NL13INGB000.8806.319 (BIC INGBNL2A) ten name van Mager en van Dijk, onder vermelding van G-Kit Softsecrets  en mijn naam.

[contact-form-7 id=”12228″ title=”Order form”]

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht