Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast – Deel 5

17-5-2017, Strekken

De plant is behoorlijk gaan strekken in de afgelopen week. De afstand tussen de internodes is enorm toegenomen. Een internode is het punt op de stengel waar twee zijtakjes ontspruiten. Ik heb dit altijd een vreemd fenomeen gevonden maar heb het nu zo vaak gezien dat ik overtuigd ben dat er een verband bestaat tussen het terugbrengen van het aantal uren licht dat de plant krijgt en het enorme strekken van de plant in de eerste week dat ze nog maar 12 uur licht krijgt. Alsof ze een signaal krijgt dat dit de laatste kans is om nog wat meters te maken voor de bloei inzet en de groei stagneert. Hoe hoger ze boven omringende planten uitsteekt hoe makkelijker haar bloemen bestuift kunnen worden door de pollen van het mannetje.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 5
De Milky Way op 17-5-2017, de plant groeit al ruim boven de onderste helft van de kast.

Vorige week heb ik, zoals je je misschien herinnert de plant op een paar plekken getopt. Ik heb de hoofdscheut net boven een internode weggeknipt. Ik had jullie al gezegd dat de groei die de twee overgebleven zijtakjes in een week doormaken zal verbazen. Zelf beng ik ook verrast en had zo veel groei ook niet verwacht. De takjes zijn nu meer dan 30 cm lang. Vorige week nog slechts enkele centimeters. Deze week waren er nog geen eerste tekenen van bloei zichtbaar. Dit zal nu snel veranderen.

Wat me verder opviel is dat de zijscheuten niet rond maar zeshoekig zijn. Hoe dit komt of dat het een kenmerk van deze soort is weet ik eerlijk gezegd niet. Wanneer je er met je vingers langs strijkt ruik je al een zware potente wietlucht. Ik krijg er nu al zin in.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 5
Het punt waar ik vorige week de hoofdscheut heb verwijderd.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 5
De plant vult de Bonanza mooi op en zal snel niet meer uit de kast gehaald kunnen worden.

Verduisteren

De Bonanza 250 kweekkast in de Kiwiseeds winkel heeft plexiglazen deuren zodat iedereen de kweek kan komen bekijken. Dat is heel leuk maar ook gevaarlijk. Een bloeiende plant heeft tijdens de licht UIT periode absolute duisternis nodig. Dat betekent dat de kast verduistert moet worden als de winkel sluit en de 250 Watt kweeklamp uitschakelt. Ik gebruik hier een provisorisch gordijn van zwart zijl voor. Simpel maar doeltreffend. Maar je kunt er natuurlijk op wachten totdat iemand vergeet het gordijn voor de kast te hangen. Hopelijk gaat dit niet al te veel negatieve invloed op de bloei hebben.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 5
De verduisterde Bonanza kweekkast.

Salonfähig

Het leuke aan dit “openbare kweekverslag” is dat ik altijd mensen ontmoet en spreek in de winkel. Wat me opvalt is dat dit mensen zijn uit alle lagen van de bevolking. Jong, oud, mannen, vrouwen, Nederlanders, buitenlanders, hoger opgeleiden, lager opgeleiden. Echt alles. Ze hebben een gemeenschappelijke deler en dat is dat ze allemaal een paar wietplantjes kweken. Voor recreatief of medicinaal gebruik maar nooit voor het geld.

Onbewust had ik toch een beeld van een wat alternatiever type. Het feit dat het kweken van een wietplantje gemeengoed aan het worden is heeft me echt aangenaam verrast. Volgende week zal de Milky Way zijn uitgegroeid en zullen er zeker eerste tekenen van toppen te zien zijn. Dat zal een paar leuke plaatjes opleveren denk ik.

Blijven kijken dus! Tot volgende week.

Lezersaanbieding:

Wil je ook aan de slag in zo’n G-tools Bonanza mini kweekkast? Speciaal voor alle Softsecrets lezers hebben we een speciale aanbieding samengesteld. Deze bestaat uit:
•    Bonanza 0,35m2 plug & play kweekkast inclusief 250 Watt HPS verlichting.
•    Zwenkventilator
•    Zak 40 liter Guanokalong 100% biologisch organische kweekaarde
•    Startpakket voeding: Bio Bizz Try Pack
•    1 x Rootpouch textielpot 12 liter
•    Transport per mini pallet in Europa.

Dit complete pakket met een winkelwaarde van €728,- kun je hier bestellen voor slechts €625,-
Ter voorkoming van transportschade zal het pakket op een min1 pallet (l x b x h: 80 x 60 x 120cm) worden aangeboden. De transporteur zal telefonisch of per email contact met u opnemen om een leverafspraak te maken.

Meer informatie:

Instructievideo opbouw Bonanza kweekkast:

Bestellen:

Ja, ik wil de G-kit Bonanza met 250 Watt HPS verlichting bestellen! Ik maak hiervoor 625,-euro over op IBAN rekeningnummer NL13INGB000.8806.319 (BIC INGBNL2A) ten name van Mager en van Dijk, onder vermelding van G-Kit Softsecrets  en mijn naam.

[contact-form-7 id=”12228″ title=”Order form”]

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht