Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast – Deel 4

10-5-2017, bloei

En weer heeft de Milky Way de afgelopen week een enorme groei doorgemaakt. Ik denk dat ze nu groot genoeg gegroeid is om in bloei gezet te worden. In de vorige aflevering had ik al uitgelegd dat je dit doet door het aantal uren dat de lamp per etmaal brandt terug te brengen naar 12. Tot nu toe heeft de plant 18 uur licht gekregen. Sinds het planten van het zaadje zijn er al ruim 5 weken voorbij gegaan. De eerste 2 weken had de plant prima buiten de kast in de propagator kunnen doorbrengen. Om deze tijd te besparen zal ik 2 weken voor ik de Milky Way ga oogsten alvast een nieuw plantje zaaien voor de volgende ronde. De Milky Way is een Indica variant met een bloeitijd van plusminus 8 weken. Dus over een week of zes opnieuw zaaien.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 4
De Milky Way op 10-5-2017, groot genoeg om in bloei gezet te worden.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 4
De plant strekt zich alle kanten uit en is wel 20cm gegroeid in de afgelopen week.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 4
Elf vingers en een mooie gezonde kleur.

12/12

Het groeien van de plant zal niet abrupt stoppen zodra je de klok terugzet naar 12/12 (12 uur licht aan/12 uur donker). In tegendeel, uit ervaring weet ik dat Indica’s nu pas ongeveer 50% van haar uiteindelijke lengte hebben bereikt. De eerste periode dat de plant 12 uur licht krijgt gaat ze enorm strekken. De komende week kunnen de takken wel 5cm per dag groeien. Ik zal dit laten zien door vandaag een hoofdscheut precies boven 2 internodes weg te halen. De 2 internodes zullen nu als 2 onafhankelijke takken doorgroeien. Hoe lang deze 2 takjes zullen zijn gegroeid zal jullie volgende week verbazen.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 4
Met een schaartje heb ik de hoofdscheut weggehaald precies boven 2 internodes.
Deze zullen de komende week met wel 5cm per dag uitgroeien tot nieuwe takken.

De Milky Way is nu zo’n 40cm hoog. Als dit 50% van haar uiteindelijke lengte is zal ze dus een lengte van 80cm bereiken. De Bonanza 250 heeft een inwendige hoogte van 170cm. Als vuistregel kun je aanhouden dat een HPS lamp 10% van het Wattage aan hoogte in centimeters boven de plant nodig heeft om niet te verbranden. De lamp in de Bonanza heeft een vermogen van 250 Watt. Ik moet dus minimaal 25cm afstand tussen lamp en de top van de plant overhouden. Als de plant 80cm hoog wordt, de pot 20cm hoog is hou ik dus nog genoeg hoogte over.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 4
Met de tijdklok van de Bonanza stel ik de licht AAN periode nu in op 12 uur per etmaal.

Vandaag is het dus de eerste dag van de bloei. Dit betekent niet dat je ook direct moet beginnen met bloeivoeding te geven. De Milky Way zal de komende 2 a 3 weken nog de groeivoeding uit het Bio Bizz Try Packet krijgen. Hoe lang precies zal ik t.z.t. beslissen en toelichten.

Frisse, koele lucht

De temperatuur blijft opmerkelijk ok in de kast. Ik heb een temperatuur/luchtvochtigheidsmeter in de Bonanza geplaatst die de hoogst en laagst gemeten waarden opslaat. Het is 29,5 graden geweest met de lamp aan. Dat vind ik een prima score maar het moet niet veel warmer worden. Naarmate de plant groeit zal de temperatuur verder zakken. De G-tools luchtinlaten lijken hun werk dus goed te doen. Doordat de luchtafzuiger continue lucht afvoert uit de kast ontstaat er onderdruk. Frisse, koele lucht zal dus van buiten de kast naar binnen worden gezogen. Lucht is wat dat betreft net als water en zal de weg van de minste weerstand volgen. De luchtinlaten zijn een soort labyrinten waardoor frisse lucht makkelijk naar binnen kan maar licht niet naar buiten of naar binnen. Je wilt immers niet dat het licht van de HPS kweeklamp je kamer in schijnt of dat licht de kast in schijnt tijdens de licht UIT periode.

Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 4
De Bonanza kweekkast met onderin de 3 G-tools luchtinlaten.
Milky Way in de Bonanza 250 kweekkast - Deel 4
Frisse lucht wordt door de luchtinlaten naar binnen gezogen zonder licht naar buiten te laten.

Volgens mij voelt m’n Milky Way zich wel lekker in de Bonanza 250. Ik hoop jullie volgende week meer te kunnen laten zien hoe eenvoudig en leuk het is om voor jezelf een wietplant te kweken.

Lezersaanbieding:

Wil je ook aan de slag in zo’n G-tools Bonanza mini kweekkast? Speciaal voor alle Softsecrets lezers hebben we een speciale aanbieding samengesteld. Deze bestaat uit:
•    Bonanza 0,35m2 plug & play kweekkast inclusief 250 Watt HPS verlichting.
•    Zwenkventilator
•    Zak 40 liter Guanokalong 100% biologisch organische kweekaarde
•    Startpakket voeding: Bio Bizz Try Pack
•    1 x Rootpouch textielpot 12 liter
•    Transport per mini pallet in Europa.

Dit complete pakket met een winkelwaarde van €728,- kun je hier bestellen voor slechts €625,-
Ter voorkoming van transportschade zal het pakket op een min1 pallet (l x b x h: 80 x 60 x 120cm) worden aangeboden. De transporteur zal telefonisch of per email contact met u opnemen om een leverafspraak te maken.

Meer informatie:

Instructievideo opbouw Bonanza kweekkast:

Bestellen:

Ja, ik wil de G-kit Bonanza met 250 Watt HPS verlichting bestellen! Ik maak hiervoor 625,-euro over op IBAN rekeningnummer NL13INGB000.8806.319 (BIC INGBNL2A) ten name van Mager en van Dijk, onder vermelding van G-Kit Softsecrets  en mijn naam.

[contact-form-7 id=”12228″ title=”Order form”]

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht