Slimme tieners blowen meer

Slimme tieners blowen meer

Volgens een in de loop van negen jaar uitgevoerd onderzoek aan het Londense University College gebruiken slimme tieners twee maal zo vaak cannabis als hun minder begaafde leeftijdgenoten. Hetzelfde geldt overigens voor het gebruik van alcohol, maar juist niet voor tabak.

Deze conclusie kwam uit de analyse van de gegevens van ruim 6000 Engelse tieners. De verklaring is volgens de onderzoekers dat slimmere tieners eerder wiet zullen proberen omdat ze nieuwsgieriger zijn en het belangrijker vinden door oudere medescholieren te worden geaccepteerd. Onderzoeksleider Dr James Williams stelt dat ‘dit riskante gedrag een groot probleem voor de volksgezondheid betekent omdat drugsgebruik een risicofactor is als het gaat om acute en langere termijn gezondheidsproblemen, maar ook als het gaat om negatieve gevolgen voor de scholing en werkgelegenheid.’ Tegelijkertijd ontkracht hij zijn zorgen door aan te geven dat het cannabisgebruik onder scholieren al jaren gestaag daalt.

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht