Enjoy, it is 420

Enjoy, it is 420

Overal ter wereld raakt de term 420 steeds bekender. Het is het tijdstip waarop een deel van de genieters van onze groene plant elke middag om 20 over 4 ritueel een jointje of een bong aansteekt. Waar je ook bent, in Mostar in Bosnië-Herzegovina, of aan de andere kant van de wereld in Valparaiso, Chili, tekenen van een happy & hazy 420 zie je altijd terug.

Enjoy, it is 420

Niet alleen het dagelijkse blowmoment om 20 over vier ’s middags staat steeds meer in de belangstelling. Ook 20 april (de vierde maand van het jaar) wordt steeds vaker als een dag gebruikt voor uiteenlopende cannabisactiviteiten. Ze werden de laatste jaren een paar keer Smoke Out’s georganiseerd in Amsterdam. Vele honderden wietliefhebbers kwamen toen bijeen op gezellige bijeenkomsten om te demonstreren voor de legalisering van wiet. Dit jaar vind in Amsterdam op initiatief van Social Club Suver Nuver op (19 en) 20 april een Social Cup plaats, waar naast mediwietinfo, sprekers, reggaebands en een cannabisexpo ook een competitie is georganiseerd (Meer info: zie elders dit nummer en www.socialcup.nl)

420 Cannabis Freedom March

Ook in het buitenland staan op verschillende plaatsen meetings van cannabisliefhebbers op de agenda. Zo hebben activisten van de Dublin Social Club in de Ierse hoofdstad een 420 Cannabis Freedom March gepland. In de Amerikaanse staat Colorado heb je het Denver 420 Fest. Scan je het internet even af, dan vind je nog wel meer activiteiten. Individuele blowers plannen trouwens via internetforums soms hun eigen bijeenkomsten. Zo vind je veel Britse wietfans in verschillende Nederlandse coffeeshops die dat onder hun jaarlijkse feestje The Annual Four-Twenty Gathering doen. En misschien is dat nog wel het leukste. Gewoon samen met een groep vrienden je eigen wiethappening organiseren. Veel plezier alvast!

Enjoy, it is 420

Door: Rob Tuinstra

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht