Hasj maken voor connaisseurs

Als je na het oogsten knipafval over hebt kun je dat prachtig gebruiken om hasj te maken. De techniek die hier wordt uitgelegd is populair onder Californische connaisseurs.

1. We beginnen door grote bladeren en knipafval dat na de oogst in de diepvries is bewaard fijn te maken. Het materiaal wordt met behulp van een scherp steakmes of een ander gekarteld mes in stukje van 2 cm gehakt. Dit maakt het scheiden van plantmateriaal en trichomen makkelijker.

We beginnen door grote bladeren en knipafval dat na de oogst in de diepvries is bewaard fijn te maken. Het materiaal wordt met behulp van een scherp steakmes of een ander gekarteld mes in stukje van 2 cm gehakt. Dit maakt het scheiden van plantmateriaal en trichomen makkelijker.

2. Vul de bak voor een derde met het fijngehakte materiaal.

Vul de bak voor een derde met het fijngehakte materiaal.

3. Overgiet het plantmateriaal met water. Voeg net genoeg water toe om al het materiaal onder water te zetten – meer water zorgt later voor extra werk, wanneer het moet worden verwijderd.

Overgiet het plantmateriaal met water. Voeg net genoeg water toe om al het materiaal onder water te zetten – meer water zorgt later voor extra werk, wanneer het moet worden verwijderd.

4. Voeg ijs toe als het plantmateriaal onder water staat. Voor een bak van 115 liter werd 9 kg ijs toegevoegd.

5. Gebruik een boor met voldoende vermogen en een betonmixbit van 75 cm bij 1 cm om het materiaal te roeren. Een boorbit om verf te mengen kan ook worden gebruikt. Onze bit heeft een vorm die lijkt op het pedaal van een racefiets (een standaardboor heeft niet voldoende vermogen voor dit ijsmengel). Het doel is de trichomen van het plantmateriaal te scheiden door het mengsel krachtig door elkaar te klutsen. Bij zo’n hoeveelheid moet er ongeveer 20 minuten lang worden gemixt. De tijdsduur hangt af van de hoeveelheid materiaal. Langer mixen is geen probleem.

Gebruik een boor met voldoende vermogen en een betonmixbit van 75 cm bij 1 cm om het materiaal te roeren. Een boorbit om verf te mengen kan ook worden gebruikt.

6. Er ontstaat schuim als het water in beweging wordt gebracht. Het bevat geen trichomen en kan dus worden afgeschept en weggegooid.

Er ontstaat schuim als het water in beweging wordt gebracht. Het bevat geen trichomen en kan dus worden afgeschept en weggegooid.

7. De volgende stap is het scheiden van water en plantmateriaal met behulp van een zeef. Dit is het meest arbeidsintensieve deel van het proces omdat het water stevig moet worden omgeroerd terwijl het geweekte wiet wordt opgeveegd en stevig boven de vuilnisbak wordt geschud.

De volgende stap is het scheiden van water en plantmateriaal met behulp van een zeef. Dit is het meest arbeidsintensieve deel van het proces omdat het water stevig moet worden omgeroerd terwijl het geweekte wiet wordt opgeveegd en stevig boven de vuilnisbak wordt geschud.

8. Je kunt het overgebleven plantmateriaal weggooien of gebruiken om mee te koken.

Je kunt het overgebleven plantmateriaal weggooien of gebruiken om mee te koken.

9. Nadat het water uit het materiaal is weggelekt wordt dat met schoon water gespoeld zodat alle trichomen die nog op de wiet zitten in de vloeistof worden gespoeld.

Nadat het water uit het materiaal is weggelekt wordt dat met schoon water gespoeld zodat alle trichomen die nog op de wiet zitten in de vloeistof worden gespoeld.

10. Als het vaste materiaal eenmaal is gescheiden van de vloeistof worden de trichomen uitgefilterd. Er worden twee zeven gebruikt. De sok wordt binnenin de tweede bak bevestigd, met de buidel naar binnen en de bovenkant tegen de zijkant van de bak.

Als het vaste materiaal eenmaal is gescheiden van de vloeistof worden de trichomen uitgefilterd. Er worden twee zeven gebruikt. De sok wordt binnenin de tweede bak bevestigd, met de buidel naar binnen en de bovenkant tegen de zijkant van de bak.

11. Een op een frame met grote gaten gespannen zeefdrukgaas werd bovenop de bak gezet. Terwijl het water van de eerste naar de tweede bak loopt, wordt het grovere materiaal door de bovenste filter uit het mengsel verwijderd, en blijven alleen de fijne kristallen achter in het water dat door de sok werd gegoten.

Een op een frame met grote gaten gespannen zeefdrukgaas werd bovenop de bak gezet. Terwijl het water van de eerste naar de tweede bak loopt, wordt het grovere materiaal door de bovenste filter uit het mengsel verwijderd, en blijven alleen de fijne kristallen achter in het water dat door de sok werd gegoten.

12. De water-kristallen mix wordt door het bovenste filter gegoten in een grote, zelfgemaakt zijden ‘sok’ die binnenin de tweede bak is bevestigd. De mazen zijn te fijn om de kristallen door te laten, zodat de hasjkristallen zich in de sok verzamelen. De sok wordt langzaam uit de bak gehaald om het water de kans te geven er uit weg te lopen.

De water-kristallen mix wordt door het bovenste filter gegoten in een grote, zelfgemaakt zijden ‘sok’ die binnenin de tweede bak is bevestigd.

Tenslotte wordt de rest van het water verwijderd door het door de sok uit te wringen.

Tenslotte wordt de rest van het water verwijderd door het door de sok uit te wringen.

De opbrengst bestond uit een handvol goudkleurige extreem zuivere hasj. Na een paar dagen drogen aan de open lucht was de hasj compleet droog. Gelukkig was het zodra het klaar was geschikt om te roken. Het is belangrijk om op te passen bij het aanraken van deze verse hasj aangezien het extreem plakt en bij aanraking een kleverig laagje op je handen achterlaat. Als veiligheidsmaatregel werd het in een glazen pot gedaan.

De opbrengst bestond uit een handvol goudkleurige extreem zuivere hasj. Na een paar dagen drogen aan de open lucht was de hasj compleet droog.

Om te roken was het heel zuiver en geestverruimend. Tenzij je gelijk na het inademen snel uitademde voordat de rook uitzet, waren gigantische hoestbuien niet te vermijden

Veel plezier met hasj maken!

Op YouTube kun je ook in bewegende beelden bekijken hoe hasj maken in zijn werk gaat:

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht