Urban Garden 2.0 – AK47/Orange Bud Crossbreed.

Urban Garden 2.0 - AK47/Orange Bud Crossbreed.

Het nieuwe seizoen komt eraan en heb al wat voorbereidingen genomen! Voor dit jaar gebruik ik een cross breed die een goede vriend vorige zomer heeft samengesteld , het gaat hier om de strain AK47 en Orange Bud. Ben erg benieuwd naar deze cross breed en wat het mij gaat brengen, de zaden zijn niet feminized dus ik ontkiem twaalf zaden om ze daarna te selecteren op mannelijk of vrouwelijk geslacht.

Al vroeg in het nieuwe jaar eind januari ben ik begonnen met het ontkiemen van deze zaden onder mijn LED (Viparspectra 450w). Deze LED is niet sterk genoeg voor een volledig cyclus van de planten maar voor de voorgroei werkt deze LED perfect. En het geeft mij de tijd om de planten goed te selecteren en als er nog problemen mochten voor vallen dat ik er op tijd bij ben voor het begin van het seizoen.

Urban Garden 2.0 - AK47/Orange Bud Crossbreed.

Na een klein weekje waren negen van de twaalf zaden ontkiemt en zaten er mooie gezonde wortels aan. Voor het ontkiemen heb ik zoals op de afbeelding is te zien Root sponges gebruikt, normaal gezien gebruik ik deze voor het maken van stekken. Maar voor het ontkiemen van zaden werken ze uit ervaring ook prima.

Als het voorkomt dat er nog maar één goede vrouwelijke plant overblijft uit deze seeds dan zal ik ook uiteindelijk hier van stekken maken en dit jullie ook laten zien. Daarom ben ik ook al vroeg begonnen met het ontkiemen om zo de risico’s te verminderen en de opties open te houden stel het mochten bijna alleen maar mannelijke planten zijn.

Volgende keer leg ik meer uit over het kruisen van planten en hoe het in zijn werking gaat, en hoeveel planten ik zal overhouden na nog een selectieronden. En zal ik uitleggen hoe ik mijn planten selecteer op mannelijk of vrouwelijk geslacht.

Tekst & foto: Youri V.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht