Boeddha | Van levensverhaal tot inspiratiebron

De succesvolle tentoonstelling De Boeddha, van levensverhaal tot inspiratiebron, gaat op doorreis naar het Tropenmuseum in Amsterdam. In 5 maanden tijd heeft de expositie ruim 70.000 bezoekers getrokken in Museum Volkenkunde in Leiden. Nu is een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis tot januari 2017 te zien in het Tropenmuseum.

Het boeddhisme is razend populair. Nederland alleen al telt zo’n 500 boeddhistische centra. Iedereen kent wel iemand met een Boeddhabeeld in huis. Waarom vallen wij zo massaal voor het portret van de Boeddha? En wat weten wij nu eigenlijk over dit icoon? Hoe wordt anno nu het boeddhisme wereldwijd beleefd? Aan de hand van reportages, indrukwekkende foto’s en interviews geeft deze tentoonstelling antwoord op deze vragen.

01_Campagnebeeld DE BOEDDHA-Van levensverhaal tot inspiratiebron_ Museum Volkenkunde, Leiden_12 febr. tm 14 aug. 2016

Tulpenboeddhisme

De Boeddha is een reis langs belangrijke boeddhistische plaatsen wereldwijd. De tocht voert langs Thailand, India, Indonesië, China, Myanmar, Japan en Tibet. Van de eeuwenoude Chinese kloosters en de geboorteplaats van de Boeddha in Nepal tot het Indonesische Borobudur. De reis voert ook door eigen land. Documentaires geven een blik op het boeddhisme in Nederland, het zogenoemde tulpenboeddhisme. Er zijn circa honderd Boeddhabeelden te zien. Nooit eerder zijn zoveel Boeddhabeelden tegelijkertijd tentoongesteld in het Tropenmuseum. Ook is er een zeldzaam, meer dan 35 meter lang Vessantaradoek te zien met scènes uit een vorig leven van de Boeddha. Samen met unieke internationale topstukken uit onder andere het Victoria & Albert Museum in Londen, het Berlijnse Museum für Asiatische Kunst en het Asian Civilisations Museum in Singapore, vertellen deze voorwerpen het levensverhaal van de Boeddha.

www.tropenmuseum.nl

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht