Geen wapens voor mediwietgebruikers

Onlangs oordeelde een federale rechtbank in San Francisco dat een wapenvergunning en medicinale cannabis niet samengaan. De uitspraak werd gedaan in een rechtyszaak die was aangespannen door een vrouw uit Nevada.

In 2011 was haar een wapenvergunning geweigerd omdat ze in het bezit was van een medische marihuana kaart. Het Federal Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives volgde de richtlijn dat gebruikers van drugs die op federaal niveau als illegaal worden beschouwd – inclusief marihuana – geen wapenvergunning mogen krijgen. Volgens de rechtbank was het redelijk te verwachten dat het gebruik van cannabis en andere drugs ‘het risico vergroot op irrationeel of onvoorspelbaar gedrag dat niet met wapengebruik geassocieerd hoort te worden’. Paul Armentano van de Nationale organisatie voor de Hervorming van de Marihuanawetgeving stelt dat het idee dat cannabisgebruikers eerder geneigd zijn tot geweld een misvatting is. Volgens jurist Alex Kreit is het laatste woord over de kwestie nog niet gesproken. “Het lijkt er op of de rechtbank de mogelijkheid niet uitsluit dat medische marihuanagebruikers er alsnog bezwaar tegen kunnen maken met andere drugsgebruikers op een hoop worden geveegd als het gaat om de vrees voor geweld.”

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht